back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Σαφάρι» ελέγχων από ΚΕΑΟ

Διαβάστε επίσης

Σε σαφάρι ελέγχων, ερευνών και διασταυρώσεων στοιχείων έχει επιδοθεί το ΚΕΑΟ σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους κρατικούς φορείς, προκειμένου να εντοπίσει κρυμμένη κινητή και ακίνητη περιουσία οφειλετών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης οφειλών.

Έως σήμερα, μόλις 828 περιπτώσεις έχουν χαρακτηριστεί ανεπίδεκτες είσπραξης με οφειλή που δεν ξεπερνά τα 120 εκατομμύρια ευρώ, όταν οι συνολικές οφειλές που έχει συγκεντρώσει το Κέντρο Είσπραξης, αγγίζουν τα 32 δισ. ευρώ, με την πλειονότητα να έχει δημιουργηθεί πριν από την οικονομική κρίση.

Στο μικροσκόπιο του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), βρίσκονται τραπεζικοί λογαριασμοί, λίστες ακινήτων, ακόμη κι αυτών που μεταβιβάστηκαν σε τρίτους, αλλά και αποδοχές κληρονομιάς.

Το ΚΕΑΟ, διενεργεί ελέγχους σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, οργανισμούς συλλογικών επενδύσεων, επιμελητήρια, συμβολαιογραφεία, υποθηκοφυλακεία και κτηματολογικά γραφεία.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ελεγκτές χρησιμοποιούν πληροφορίες από όλες τις ηλεκτρονικές εφαρμογές και τα υποσυστήματα του ΕΦΚΑ και της εφορίας, όπως το εισόδημα, οι καταστάσεις πελατών / προμηθευτών, το Ε9, το σύστημα Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών, το πληροφοριακό Σύστημα Αυτοματοποιημένης Επεξεργασίας ακόμη και το σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών με κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα