back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γαλλία: Απολογισμός και αξιολόγηση για τους υπουργούς

Διαβάστε επίσης

Λίγο μετά την επέτειο ενός χρόνου, η κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει τον απολογισμό της και να επιβάλει την αξιολόγηση.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, έχει ξεκινήσει από εχθές μία σειρά τετ α τετ συναντήσεων με όλους τους υπουργούς. Πρόκειται για το ετήσιο ραντεβού του με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που, όπως σημειώνει ο ίδιος ο Εντουάρ Φιλίπ, λειτουργεί συγχρόνως και σαν απολογισμός και σαν αξιλόγηση αλλά και σαν προγραμματισμός για το μέλλον.

“Όταν δουλεύουμε συνέχεια σκύβουμε το κεφάλι και αυτό είναι σωστό, έτσι πρέπει. Αλλά κάποιες στιγμές, πρέπει να σηκώνουμε το κεφάλι για να αναρωτηθούμε τι έχουμε κάνει, πόσο σχέση έχει με το τι λέγαμε ένα χρόνο πριν και τι πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής”, δήλωσε σε συνέντευξή του στο RTL.

Ανέφερε επίσης ότι αυτό που επιδιώκει είναι “μία συζήτηση κοιτώντας τους υπουργούς στα μάτια για να δούμε πως μπορούμε να βελτιώσουμε την συλλογική μας δράση”.

Απαραίτητη η αξιολόγηση

Από την πλευρά του ο γραμματέας της Κυβέρνησης Κριστόφ Καστανέ σε συνέντευξή του στο Franceinfo ανέφερε σχετικά ότι “μία τέτοιου είδους αξιολόγηση είναι απαραίτητη, χρειάζεται σε μία επιχείρηση, χρειάζεται και σε έναν υπουργό”. “Το θέμα δεν είναι να τιμωρηθεί κάποιος, αλλά να βελτιωθούμε όλοι” επισήμανε, προσθέτοντας ωστόσο ότι “αν κάποιοι υπουργοί δεν λειτουργούν συλλογικά, ο πρωθυπουργός δικαιούται να το υπογραμμίσει αυτό”.

Τετρατές πλάνο ανά υπουργείο

Στη διάρκεια των ατομικών αυτών ραντεβού τους με τον Φιλίπ, οι υπουργοί αναμένεται να παρουσιάσουν ένα πλάνο για την περίοδο 2018-2022, όπως τους είχε ζητηθεί στις αρχές Ιουνίου.

Το κείμενο αυτό θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει όλες τις σημαντικές ενέργειες που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο (υπολογίζονται τρεις με πέντε ανά υπουργείο) αλλά και όσες έχουν σχεδιαστεί να γίνουν. Πρέπει παράλληλα να περιλαμβάνει τις όποιες μεταρρυθμίσεις αλλά και τα αποτελέσματα που αναμένονται από αυτές, το χρονοδιάγραμμα παρακολούθησής τους αλλά και τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για την εφαρμογή τους.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα