back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μήνυμα συνεργασίας Αθήνας – Τιράνων από Καμίνη και Βελιάι

Διαβάστε επίσης

Έμφαση στην εξωστρέφεια, στη διεθνή δικτύωση και συνεργασία έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, καλωσορίζοντας σήμερα Τρίτη, στο δημαρχιακό μέγαρο τον ομολόγό του, δήμαρχο Τιράνων Έριον Βελιάι.

«Είτε πρόκειται για τη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά, είτε για τα Σκόπια και τα Τίρανα, η Αθήνα θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια ευημερίας της ευρύτερης γεωγραφικής μας περιοχής, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, κατά τις κοινές δηλώσεις που ακολούθησαν αμέσως μετά τη συνάντησή τους.

Ο δήμαρχος των Τιράνων, Έριον Βελιάι, ευχαρίστησε το δήμαρχο Αθηναίων για την πρόσκληση και σημείωσε ότι «το έργο του Γιώργου Καμίνη στην Αθήνα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις μεγάλες πόλεις. Η άριστη δουλειά του είναι προϊόν της εμπειρίας του ως συνηγόρου του πολίτη και υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Άλλωστε τα βιώματα του καθενός είναι αυτά που αφήνουν το αποτύπωμα τους στην μετέπειτα πορεία μας».

Σημειώνεται ότι, οι δύο δήμαρχοι συμφώνησαν ότι οι πόλεις αποτελούν το εργαστήρι της προόδου στη σημερινή εποχή. Από αυτές θα ξεπηδήσουν οι καινούριες ιδέες, οι καινούριες τεχνολογίες, οι καινούριες μορφές κοινωνικής και οικονομικής οργάνωσης.

«Από τη φύση τους, οφείλουν να δείχνουν τον δρόμο, να αποτελούν παράδειγμα ακόμα και για την κεντρική εξουσία. Να αποδεικνύουν πως ανεξάρτητα από ανεπίλυτα διμερή προβλήματα μεταξύ των κρατών, οι πόλεις οφείλουν, στους πολίτες τους πάνω απ΄ όλα, να συνομιλούν, να συνεργάζονται, να βρίσκουν κοινές λύσεις σε κοινά προβλήματα», σημείωσε ο Γιώργος Καμίνης.

«Συζητήσαμε για το πώς μπορούμε να διαμορφώσουμε το αστικό περιβάλλον ώστε να λειτουργεί προς όφελος των πολιτών. Για τον ρόλο που διαδραματίζουν οι ενεργοί πολίτες στις κοινωνίες μας και την ανάγκη εμείς, οι τοπικές αρχές, να βρισκόμαστε σε διαρκή αλληλεπίδραση μαζί τους, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που μας δίνουν οι νέες τεχνολογίες. Για το πόσο μπορεί να βοηθήσει τις οικονομίες μας η στροφή στην νεανική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία», δήλωσε ο Γ. Καμίνης.

Επίσης, ο κ. Καμίνης επεσήμανε ότι φιλοδοξεί η συνεργασία που ξεκινάει σήμερα με την πόλη των Τιράνων να εξειδικευτεί τους επόμενους μήνες σε συγκεκριμένους τομείς.

Στα Τίρανα προσεχώς ο δήμαρχος Αθηναίων

Σε αυτό το σημείο, ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε γνωστό ότι το επόμενο διάστημα θα ανταποδώσει την επίσκεψη στα Τίρανα, η οποία θα οδηγήσει στην υπογραφή ενός Μνημονίου Συνεργασίας των δύο πόλεων.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος των Τιράνων σημείωσε: «Ανυπομονώ για την επίσκεψη του δημάρχου Αθηναίων στην πόλη μας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα κοινό πολιτιστικό ημερολόγιο με δράσεις κι εκδηλώσεις για τους πολίτες μας. Οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων είναι πολύ σημαντικές και επενδύουμε πολύ σε αυτές».

Ο δήμαρχος Αθηναίων παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του ομολόγου του και της συνοδείας του στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.

Νωρίτερα, ο κ. Καμίνης ξενάγησε τον δήμαρχο Τιράνων στο Σεράφειο κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας του δήμου Αθηναίων, για το οποίο ο δήμος φιλοδοξεί να γίνει πνεύμονας καινοτομίας της πόλης.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα