back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εκτός του διαγωνισμού για τα ΕΛΠΕ οι τρεις από τους πέντε «μνηστήρες»

Διαβάστε επίσης

Δύο επενδυτικά σχήματα, αυτό της Glencore και αυτό της Vitol Holding, παραμένουν στην κούρσα για το 50,1% του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων, καθώς το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ απέκλεισε από τη φάση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών τους υπόλοιπους τρεις μνηστήρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εταιρείες που μένουν περνάνε στη β’ φάση, ωστόσο αναμένεται μια τεχνική έγκριση για να υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση για το Ταμείο.

Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ κατά την σημερινή του συνεδρίαση απέκλεισε τρία επενδυτικά σχήματα που δεν πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στη Β’ φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου συμμετοχής (από κοινού πώληση τουλάχιστον 50,1% από το ΤΑΙΠΕΔ και την Paneuropean Oil and Industrial Holdings S.A.) στην εταιρεία «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.» (ΕΛΠΕ).

Κατόπιν της αξιολόγησης των Εκδηλώσεων Ενδιαφέροντος από τους συμβούλους του διαγωνισμού, το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε ότι δεν πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για τη φάση υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών του διαγωνισμού, οι εξής (αλφαβητικά):

Alrai Group Holdings Limited
Carbon Asset Μanagement DWC-LLC και Alshaheen Group S.A. (σε κοινοπραξία)
Gupta Family Group Alliance.

Ποιοι είναι οι δύο εναπομείναντες «μνηστήρες»

Η Glencore Energy UK LTD εξειδικεύεται στην προμήθεια και πώληση commodities. Έχει έδρα στο Λονδίνο και είναι θυγατρική της Glencore UK Ltd.

Η Vitol Holding B.V. ιδρύθηκε το 1966 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας και τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στην Ελβετία. Πρόκειται για έναν διεθνή όμιλο με 40 παραρτήματα σε όλο τον κόσμο και διακινεί πάνω από 7 εκατομμύρια βαρέλια αργού και πετρελαϊκών προϊόντων σε καθημερινή βάση.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα