back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έρχεται η Αντι-Μπιενάλε της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Τι αποκαλύφθηκε στην αντι-συνέντευξη Τύπου της 6ης Μπιενάλε της Αθήνας.

Η 6η Μπιενάλε της Αθήνας φλερτάρει με τον όρο και τη στάση του ANTI

Η έννοια του αντί είναι τόσο παλιά όσο η διαλεκτική αντίληψη αυτού του κόσμου. Η Μπιενάλε της Αθήνας προσπαθώντας να διαφύγει από το ανθρωπιστικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα που τείνει να επικρατήσει στις εικαστικές τέχνες διοργανώνει μια αντι- ανθρωπιστική έκθεση με την συμμετοχή 100 και πλέον δημιουργών από όλο τον κόσμο.

 

Οι επιμελητές της έκθεσης Stefanie Hessler, Κωστή Σταφυλάκη και Poka-Yio πιστοί στην πρόθεση τους να χρησιμοποιούν αδρανείς αλλά κεντρικούς χώρους της Αθήνας μετά το Μπάγκειον και το Παλιό Χρηματιστήριο στη Σοφοκλέους καταλαμβάνουν το παλιό κτίριο του ΟΤΕ από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 9 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τη Γερμανίδα επιμελήτρια Στέφανι Χέσλερ η έκθεση αυτή θα μοιάζει με μια screen shot του συγκεκριμένου χρονικού σημείο της Αθήνας χωρίς ωστόσο να επιχειρεί να αναλύσει μέσα από αυτό το μέλλον, αλλά θα αποτελεί το παρατηρητήριο για τη συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο. Η έκθεση θα προκαλέσει όλες τις αισθήσεις ενώ τα social media θα χρησιμοποιούνται ποικιλοτρόπως και θα συνδιαμορφώνουν την πορεία της. Το κοινό θα έχει επίσης τη δυνατότητα να συνδιαλλαγεί και να κατοικήσει την έκθεση.

Η κρίση άλλαξε άλλωστε τη φύση της Μπιενάλε σύμφωνα με τον εικαστικό και επιμελητή της Poka-Yio. Έσπασε τη «φούσκα των ανθρώπων του πολιτισμού» με στοχό να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο κοινό, και κυριώς να προκαλέσει και να προσκαλέσει τους νέους να παρακολουθούν τις εξελίξεις στη σύγχρονη τέχνη.

Η Μπιενάλλε της Αθήνας χρηματοδοτείται από ΕΣΠΑ μέσω της Περιφέρειας Αττικής και στηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού, το Athens Culture net και τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Βάσια Μπακετέα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα