back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Από την μπροστινή πόρτα η επιβίβαση σε τρόλεϊ και λεωφορεία

Διαβάστε επίσης

Από σήμερα Δευτέρα 2 Ιουλίου η επιβίβαση σε λεωφορεία και τρόλεϊ θα γίνεται αρχικά μόνο από την μπροστινή πόρτα, προκειμένου ο οδηγός να ελέγχει τα εισιτήρια των επιβατών.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα θα ανοίγουν η μεσαία και η πίσω πόρτα για την αποβίβαση των επιβατών.

Στόχος του νέου μέτρου, η αύξηση των εσόδων, μέσω της μείωσης της λαθρεπιβίβασης, η οποία θα παταχθεί σε σημαντικό βαθμό και από την εντατικοποίηση των ελέγχων.

Ήδη εκπαιδεύονται 65 εργαζόμενοι της ΟΣΥ από το πρώην αμαξοστάσιο του Ελληνικού, προκειμένου να ενταχθούν στο σώμα ελεγκτών κομίστρου.

Tην αντίθεσή του στο μέτρο εκφράζει το Συνδικάτο Εργαζομένων και Θυγατρικών Εταιρειών ΟΑΣΑ.

Ο πρόεδρος Εργαζομένων Συνδικάτου ΟΑΣΑ – ΟΣΥ, Κωνσταντίνος Σιορίκης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και την εκπομπή «Άλλα νέα;» με τη Μαρία Παύλου, έκανε λόγο για μία «αιφνίδια απόφαση του ΟΑΣΑ», καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, «οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για την εφαρμογή της, σήμερα το μεσημέρι». Ο κ. Σιορίκης, παραδέχτηκε ότι υπάρχει εισιτηριοδιαφυγή, ωστόσο τόνισε ότι το μέτρο αυτό, δηλαδή η επιβίβαση από την μπροστινή πόρτα, θα έχει ως αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ, αλλά και την ταλαιπωρία των επιβατών.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Γιάννης Σκουμπούρης, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, τόνισε ότι το εν λόγω μέτρο εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, χωρίς αντιδράσεις και συμβάλλει στη συγκοινωνιακή τάξη, εμποδίζοντας τη λαθρεπιβίβαση.

Ο κ. Σκουμπούρης απαντώντας στις ενστάσεις που διατύπωσε ο κ. Σιορίκης, δήλωσε ότι θα εξεταστούν τρόποι βελτίωσης στην εφαρμογή του μέτρου, ιδιαίτερα στις ώρες αιχμής.

Ισίσωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα