back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αλ. Τσίπρας: Όσο θα απομακρυνόμαστε από τη μνημονιακή περίοδο, τόσο οι διαχωριστικές πολιτικές γραμμές θα γίνονται σαφείς

Διαβάστε επίσης

«Έχουμε καθαρή έξοδο από τα μνημόνια χωρίς πιστωτικές γραμμές, χωρίς νέα προαπαιτούμενα, χωρίς ασφυκτική επιτροπεία έναντι χρηματοδότησης», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι, η χώρα μας στέκεται ξανά στα πόδια της και θα χρηματοδοτεί τις ανάγκες της με τις δικές της δυνάμεις. «Αυτή είναι η αλήθεια όσο κι αν κάποιοι αδυνατούν να το πιστέψουν», υπογράμμισε.

«Όσο θα απομακρυνόμαστε από τη μνημονιακή περίοδο και όσο η στρατηγική της δίκαιης ανάπτυξης θα γίνεται πολιτική πράξη και δράση, τόσο οι διαχωριστικές πολιτικές γραμμές θα γίνονται πιο ορατές και σαφείς. Τόσο τα πολιτικά διλήμματα θα αναδεικνύονται αμείλικτα. Με την ανάκτηση των ρυθμίσεων υπέρ των εργαζομένων και την αύξηση του κατώτατου μισθού ή με την απορύθμιση της αγοράς εργασίας και την κατάργηση του οκταώρου, με έναν δημόσιο τομέα αποτελεσματικό, ισχυρό και ανταποδοτικό στην κοινωνία, ή με τη διάλυση του δημοσίου τομέα και το γενικευμένο outsourcing που θέλει ο κ. Μητσοτάκης;» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αποφάσισε να ασπαστεί την γραμμή της νέας εθνικοφροσύνης στην οποία, όπως είπε, τον τράβηξε η ακροδεξιά ηγετική ομάδα της ΝΔ που τον κρατάει όμηρο.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός η γραμμή που ακολουθεί ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης «είναι αυτή που τον διαχωρίζει πλέον από την παραδοσιακή κεντροδεξιά, αλλά και το μέτωπο της δικαιοκρατικής και ανθρωπιστικής διαχείρισης του προσφυγικού στην Ευρώπη και τον οδηγεί στην αγκαλιά του Βίκτορ Όρμπαν και του Ζεμπάστιαν Κουρτς». «Αυτή είναι η νέα πολιτική οικογένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη», συνέχισε ο κ. Τσίπρας ο οποίος απευθυνόμενος στις δυνάμεις της κεντροαριστεράς ζήτησε να πάρουν ξεκάθαρη θέση στα πολιτικά διλήμματα «που όσο πλησιάζουν οι εκλογές αναδεικνύονται αμείλικτα».

Γ. Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα