back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε τροχιά αποκόλλησης το Ποτάμι από το Κίνημα Αλλαγής

Διαβάστε επίσης

Με τοποθετήσεις στελεχών του Ποταμιού συνεχίζεται η κρίσιμη συνεδρίαση της ΜΕ.ΣΥ.Α, στο τέλος της οποίας θα διενεργηθεί ψηφοφορία, ώστε να αποφασιστεί η εφ εξής πολιτική προοπτική του Ποταμιού. Συνοψίζοντας το αποτέλεσμα αυτής, αλλά και το πολιτικό συμπέρασμα των τοποθετήσεων βουλευτών, ευρωβουλευτών και στελεχών, ο Σταύρος Θεοδωράκης θα ανακοινώσει στην τελική του ομιλία την πορεία του Ποταμιού.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του κόμματος εισηγήθηκε κατά πληροφορίες την αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής, καθώς, όπως εξήγησε, εξέλιπαν οι λόγοι της αρχικής του απόφασης για συμμετοχή στο εγχείρημα του νέου φορέα. «Δική μου ήταν η απόφαση ένταξης στο νέο φορέα, γιατί θεώρησα πως θα πάρουμε τα καλά από κάθε χώρο. Όμως δεν συμβαίνει αυτό. Για αυτό προτείνω την απεμπλοκή από το Κίνημα Αλλαγής, την επιδίωξη συνεργασίας με προοδευτικές δυνάμεις, την διεξαγωγή εκλογικού Συνεδρίου τον Οκτώβριο και προσκλητήριο επιστροφής σε όλους, όσοι έφυγαν» είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο επικεφαλής του Ποταμιού έκλεισε την πόρτα στα σενάρια συνεργασίας του κόμματος είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με τη Νέα Δημοκρατία δείχνοντας προς την αυτόνομη πορεία του Κινήματος.

Ενδεικτικό, πάντως του κλίματος έντονου προβληματισμού για την επόμενη ημέρα του κόμματος είναι και οι τοποθετήσεις των βουλευτών και ευρωβουλευτών του Ποταμιού, που ακολούθησαν. Στην πολιτική γραμμή του κ. Θεοδωράκη κινήθηκε η τοποθέτηση του Γιώργου Μαυρωτά, ωστόσο, η αντίστοιχη του Σπύρου Δανέλλη προκάλεσε σκωπτικά σχόλια από την πλειοψηφία των μελών της ΜΕ.ΣΥ.Α, καθώς ο βουλευτής Ηρακλείου επέμεινε πως η ποινικοποίηση του διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ξένη προς τον χώρο μας. Ο ίδιος, πάντως, υπογράμμισε πως πρέπει να διαφυλαχθεί η ενότητα της 6μελους Κοινοβουλευτικής Ομάδος. Ο Γιώργος Αμυράς, από την πλευρά του, κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να μην λιθοβολούν προσπάθειες για μελλοντικές συνεργασίες είτε προς τα Δεξιά, είτε προς τα Αριστερά, τάχθηκε υπέρ ενός φιλελεύθερου στίγματος, ωστόσο, διερωτήθηκε τι περιμένει το Ποτάμι μετά την αποχώρηση του από το Κίνημα Αλλαγής. Ο Σπύρος Λυκούδης ξεκαθάρισε πως δεν θα εγκαταλείψει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ωστόσο, γνωστοποίησε πως οι αποφάσεις της ΜΕ.ΣΥ.Α θα τεθούν υπ όψιν της κίνησης των Μεταρρυθμιστών, της οποίας ηγείται. Ο Γρηγόρης Ψαριανός επανέλαβε, όπως το είχε πράξει και προ 10ημέρου σε ανάρτηση του στα social media πως για εκείνον έκλεισε η αριστερή παρένθεση διάρκειας μισού αίωνα, διευκρινίζοντας, πάντως, πως «δεν θα πάει απέναντι». Ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Μίλτος Κύρκος, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν τάχθηκε ξεκάθαρα κατά της προσχώρησης του Ποταμιού στο ΚΙΝΑΛ, αιφνιδίασε προτείνοντας κατά πληροφορίες να παραμείνει το κόμμα στο νέο φορέα, να προτείνει συγκεκριμένο πακέτο μέτρων και μόνον εφ όσον αυτό απορριφθεί από τη Χαριλάου Τρικούπη, τότε να «φύγει το Ποτάμι με το κεφάλι ψηλά».

Μετά την ομιλία Θεοδωράκη αργά το απόγευμα αναμένεται ανακοίνωση από το Κίνημα Αλλαγής.

Σπύρος Μουρελάτος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα