back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Musafir(-ηδες) στο Πεδίον του Άρεως

Διαβάστε επίσης

Μια παρέα γυναικών καλλιτεχνών θέλουν να κερδηθεί το στοίχημα της ένταξης των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία και της αρμονικής συνύπαρξης.

Η Ελένη Καλαρά, η Κύνθια Βουκουβαλίδου, η Δάφνη Σταθάτου και Μαρία Τσιγγίστρα συνεργάστηκαν και διοργάνωσαν την εκδήλωση Musafir(-ηδες), η οποία θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή 29 Ιουνίου και Σάββατο 30 Ιουνίου στις 9.00 το βράδυ, στο Θέατρο Οικονομίδη εντός του Πεδίου του Άρεως. Την επόμενη Κυριακή 8 Ιουλίου, επίσης στο πλαίσιο της εδλήλωσης, θα παρουσιaστεί η Performance με παιδιά και εφήβους The door of life.

MUSAFIR(-ηδες)

Η εκδήλωση Musafir(-ηδες)

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 στις 9.00 μ.μ.
Το τραπέζι της μνήμης και των επιθυμιών, Performance

«Θα στηθεί ένα μεγάλο τραπέζι στο πάρκο όπου κοινό, πρόσφυγες και καλλιτέχνες θα κάτσουν μαζί, θα γνωριστούν. θα φάνε, θα πιούν και θα μοιραστούν εμπειρίες, μνήμες και επιθυμίες» λέει στον Aθήνα 9.84 η Ελένη Καλαρά ηθοποιός και σκηνοθέτης, η οποία είχε και την ιδέα της διοργάνωσης. «Όλες οι εκδηλώσεις έχουν στηθεί με το σκεπτικό να δημιουργήσουμε μια σειρά καλλιτεχνικών δράσεων, που θα ξαναφέρει μαζί Έλληνες και πρόσφυγες, σε ένα πείραμα συνύπαρξης και συνεργασίας. Νιώσαμε ότι πρέπει να δημιουργηθεί μιά άλλη σχέση με αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι δεν είναι, πλέον, περαστικοί».

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018, στις 9.00 μ.μ.
Συναυλία με Αφγανούς, Ιρανούς, Σύρους, Ινδούς, Ισπανούς, Παλαιστίνιους και Έλληνες μουσικούς.

«Επαγελματίες και ερασιτέχνες μουσικοί θα φτιάξουν ένα χαλί από διαφορετικά ακούσματα» επισημαίνει η κα Καλαρά «τα οποία θα συγχρωτιστούν και το αποτέλεσμα θα μάς εκπλήξει όλους γιατί ο κάθε μουσικός παραχωρεί κάτι από την κουλτούρα του στον άλλον».

pedion_tou_areos

Έκθεση φωτογραφίας

Παράλληλα με τις παραπάνω δράσεις θα υπάρχει Έκθεση Φωτογραφίας και προβολών, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί ή προέλθει από τους ίδιους τους πρόσφυγες και αποτυπώνουν το δικό τους βλέμμα στην πορεία τους μέχρι εδώ.

Η δράση υλοποιείται με την συνεργασία των μεταφραστών από νταρί-παστό και φαρσί, Waris Miakhel και Mohammad Mahdi Hussaini

Όπως λένε τα μέλη της διοργανώτριας ομάδας

«Με αφετηρία τον πολιτισμό και την τέχνη, κατεξοχήν όχημα συνάντησης ανθρώπων διαφορετικής καταγωγής και κουλτούρας, προνομιακό τόπο ανταλλαγής συγκινήσεων, εμπειριών και μνήμης, αναζητάμε τρόπους και δράσεις για να χτιστούν δεσμοί και σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Εστιάζουμε στην ανάγκη σύνδεσης και ενσωμάτωσης αλλά και στον τρόπο με τον οποίο οι πρόσφυγες, εντασσόμενοι στις κοινωνίες μας, μπορούν να μετασχηματίσουν και να εμπλουτίσουν την καθημερινότητά μας».

Info

Musafir: Ταξιδιώτης /المسافرین
Μουσαφίρης: Φιλοξενούμενος / الضیوف

Είσοδος –Έξοδος: Οδός Ευελπίδων, Θέατρο Οικονομίδη

ورودی، خروجی ازجاده ایولپیدون تئاتر ایکونومیدی

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα