back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μουντιάλ 2018: Η Αφρική «στέρεψε» από ταλέντο

Διαβάστε επίσης

Το Μουντιάλ της Ρωσίας είχε τη μεγάλη έκπληξη με τον αποκλεισμό της Γερμανίας από την πρώτη κιόλας φάση της διοργάνωσης, ένα γεγονός που ασφαλώς προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον.

Είχε ακόμα μια έκπληξη ωστόσο με τις αφρικανικές ομάδες να μένουν όλες εκτός διοργάνωσης. Σχεδόν σε κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο οι ομάδες της Αφρικής παρουσιάζουν κάτι καινούριο. Παίκτες, τακτικές, σύνολα, που δίνουν το δικό τους «χρώμα» στο τουρνουά και αποτελούν «τροφή» για προβληματισμό σε προπονητικό επίπεδο.

Αυτή τη φορά όμως φαίνεται πως οι Αφρικανοί απέτυχαν.

Η Σενεγάλη ήταν η τελευταία ελπίδα τους για να βρουν μία ομάδα από την ήπειρό τους να προχωράει στα γήπεδα της Ρωσίας όμως οι κίτρινες κάρτες (δύο παραπάνω σε σύγκριση με όσες πήρε η ομάδα της Ιαπωνίας) αποτέλεσαν σοβαρό εμπόδιο για την ομάδα του Αλιού Σισέ και αποχαιρέτησε νωρίς.

Πριν από αυτήν είχαν πέσει στο καναβάτσο τόσο η Αίγυπτος (απογοήτευσε η ομάδα του Σαλάχ με μηδέν βαθμούς σε τρεις αγώνες) όσο και το Μαρόκο, η Νιγηρία (άγγιξε το όνειρο αλλά αποκλείστηκε από την Αργεντινή) και η Τυνησία, με τον απολογισμό να είναι θλιβερός.

Ουσιαστικά στους «16» του Μουντιάλ δεν θα έχουμε εκπρόσωπο της Αφρικής και είναι η πρώτη φορά μετά το Μουντιάλ του 1982 που αποκλείστηκαν στη φάση των ομίλων όλες οι ομάδες της.

Στα γήπεδα της Ισπανίας πριν από 36 χρόνια ήταν το Καμερούν και η Αλγερία που αποχαιρέτησαν νωρίς, όμως από τότε η Αφρική έβρισκε τον τρόπο και είχε τουλάχιστον μία εκπρόσωπο και μετά τους ομίλους, στα νοκ-άουτ.

Η αλήθεια είναι πως ελάχιστες από αυτές είχαν ένα δυνατό σύνολο με προοπτικές να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Μόνο μεμονωμένες προσωπικότητες, που όμως δεν μπόρεσαν να σηκώσουν το βάρος της αποστολής.

Η Αφρικανική ήπειρος λοιπόν θα περιμένει τα γήπεδα του Κατάρ το 2022 να δείξει κάτι καινούργιο…

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΝΙΑΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα