back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η κινηματογραφική εβδομάδα από 28/06

Διαβάστε επίσης

Δέκα ύποπτοι για φόνο υφαίνουν τον ιστό τους σε μια δηλητηριώδη ατμόσφαιρα πικρίας και ζήλιας, ένας ανελέητος πόλεμος μαίνεται μεταξύ των καρτέλ ναρκωτικών, δύο ψεύτες συνωμοτούν ο ένας εναντίον του άλλου με απρόβλεπτα αποτελέσματα, ένας αληθινός γίγαντας μπαίνει σε έναν κόσμο γεμάτο ψέματα και προδοσία, ένα φιλόδοξο μοντέλο χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να φτάσει στην κορυφή, μία πρώην πόρνη μηχανεύεται διάφορα τεχνάσματα για να κάνει τον εραστή της να την παντρευτεί και τέλος η ανέμελη ζωή ενός κοπαδιού προβάτων απειλείται από μια αγέλη λύκων, στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτή την εβδομάδα.

 

ΔΕΚΑ ΥΠΟΠΤΟΙ ΓΙΑ ΦΟΝΟ (CROOKED HOUSE)

Μυστηρίου, Έγχρωμη, Διάρκεια: 115′
Παραγωγή: Βρετανική, Σκηνοθεσία: Ζιλ Πακέ Μπρενέρ
Πρωταγωνιστούν: Μαξ Αϊρονς, Γκλεν Κλόουζ, Τέρενς Σταμπ, Κριστίνα Χέντρικς, Τζίλιαν Άντερσον

Η ταινία είναι βασισμένη στο best seller μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι «Αράχνες στη Σοφίτα».

Αγγλία, τέλη της δεκαετίας του 1950. Ο Αριστείδης Λεωνίδης βρίσκεται νεκρός κάτω από ύποπτες συνθήκες. Η εγγονή του, η Σοφία, προσλαμβάνει τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Τσαρλς Χέιγουορντ, πρώην εραστή της, να πάει στην οικογενειακή έπαυλη και να ερευνήσει την υπόθεση. Όταν καταφτάνει στην έπαυλη, ο Τσαρλς ανακαλύπτει τρεις γενιές της δυναστείας Λεωνίδη και μια δηλητηριώδη ατμόσφαιρα πικρίας, δυσαρέσκειας και ζήλιας. Σε ένα σπίτι γεμάτο με κίνητρα, ενδείξεις και ύποπτους, θα μπορέσει να βρει τον δολοφόνο πριν εκείνος «χτυπήσει» ξανά;

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

SICARIO 2: Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ (SICARIO: DAY OF THE SOLDADO)

Περιπέτεια, Έγχρωμη, Διάρκεια: 122′
Παραγωγή: ΗΠΑ – Ιταλία, Σκηνοθεσία: Στέφανο Σολίμα
Πρωταγωνιστούν: Τζος Μπρόλιν, Μπενίτσιο Ντελ Τόρο, Ιζαμπέλα Μονέρ, Κάθριν Κίνερ

Στον πόλεμο μεταξύ των εμπόρων ναρκωτικών δεν υπάρχουν κανόνες και όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ αρχίζει να υποψιάζεται ότι πλέον τα Καρτέλ δεν εισάγουν παράνομα μόνο ναρκωτικά αλλά και τρομοκράτες, ο ομοσπονδιακός πράκτορας Mατ Γκρέιβερ καλεί τον μυστηριώδη Aλεχάνδρo για να τερματίσει τον πόλεμο με διαφόρους και όχι πάντα ηθικούς τρόπους. Ο Aλεχάνδρο απαγάγει την κόρη ενός από τους αρχηγούς του Καρτέλ για να πυροδοτήσει τις συμπλοκές αλλά όταν το κορίτσι αντιμετωπίζεται απλώς σας ενέχυρο, η μοίρα της θα βρεθεί στα χέρια των δύο αντρών οι οποίοι θα αρχίσουν να αμφισβητούν την αξία του αγώνα τους.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

ΚΑΡΔΙΟΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ (LE RETOUR DU HEROS / RETURN OF THE HERO)

Κωμωδία, Έγχρωμη, Διάρκεια: 90′
Παραγωγή: Γαλλία – Βέλγιο, Σκηνοθεσία: Λοράν Τιράρ
Πρωταγωνιστούν: Μελανί Λοράν, Ζαν Ντιζαρντέν, Νοεμί Μερλάν, Έβελιν Μπούιλ

Γαλλία, 1809. Ο λοχαγός Neuville επιστρατεύεται στο μέτωπο και αφήνει πίσω τη μέλλουσα σύζυγο του με ραγισμένη καρδιά. Η αδελφή της αποφασίζει να γράψει γράμματα εκ μέρους του, για να την κάνει χαρούμενη. Αλλά όλα πάνε στραβά, όταν ο Neuville επιστρέφει.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

ΓΙΓΑΝΤΑΣ (HANDIA / GIANT)

Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 114′
Παραγωγή: Ισπανική, Σκηνοθεσία: Γιον Γαράνιο, Αϊτόρ Αρέγι
Πρωταγωνιστούν: Ραμόν Αγκίρε, Ινίγκο Αρανμπούρου, Ινίγκο Αζπιτάρντε

Από τους δημιουργούς του «Λουλούδια», η καλύτερη Ισπανική ταινία της χρονιάς με 10 Βραβεία Goya. Μια απίστευτη αλλά αληθινή ιστορία που θα συγκινήσει.

Ενός νεαρός άντρας δεν μπορεί να σταματήσει να ψηλώνει. Όταν ο μεγαλύτερος αδελφός του Μαρτίν, επιστρέφει από τον πρώτο Καρλικό πόλεμο στον 19ο αιώνα, ανακαλύπτει ότι ο Χοακίν είναι εντυπωσιακά πιο ψηλός απ όσο τον είχε αφήσει φεύγοντας. Πεπεισμένος ότι όλοι θα πλήρωναν για να δουν το θέαμα ενός τόσο ψηλού άντρα, του «ψηλότερου ανθρώπου στον κόσμο», πείθει τον αδελφό του να ξεκινήσουν ένα ταξίδι στην Ευρώπη, στην διάρκεια του οποίου η φιλοδοξία, τα χρήματα και η φήμη, θα αλλάξουν για πάντα την οικογένειά τους.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

DARLING

Κοινωνική, Ασπρόμαυρη, Διάρκεια: 128′
Παραγωγή: Βρετανική, Σκηνοθεσία: Τζον Σλέσιντζερ
Πρωταγωνιστούν: Τζούλι Κρίστι, Ντερκ Μπόγκαρτ, Λόρενς Χάρβεϊ

Η Νταϊάνα Σκοτ είναι μια πανέμορφn Αγγλίδα που εργάζεται ως μοvτέλο κι είναι αποφασισισμένn να πετύχει και να φτάσει στην κορυφή χρnσιμοποιώντας θεμιτά κι αθέμιτα μέσα. Γνωρίζει ένα δnμοσιογράφο τον Ρόμπερτ Γκολντ με τn βοήθεια του οποίου τnς ανοίγεται ένας νέος κύκλος γνωριμιών. Οι δυο τους ερωτεύονται κι ο Ρόμπερτ αφήνει τnν οικογένειά του για εκείνη, αλλά n Νταϊάνα είναι τόσο αποφασισμένn να πετύχει τους στόχους τnς, ώστε να μn διστάσει να τον απατήσει με άλλους. Η γνωριμία τnς με τον πλέιμποϊ Μάιλς Μπραντ τnν κάνει να πιάσει πάτο κι είναι πλέον αργά για πραγματική ευτυχία για τn Νταϊάνα, n οποία ζει τους ξέφρενοuς ρυθμούς και τnν τρέλα τnς δεκαετίας του ’60.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

ΓΑΜΟΣ ΑΛΑ ΙΤΑΛΙΚΑ (MATRIMONIO ALL’ITALIANA / MARRIAGE ITALIAN STYLE)

Κομεντί, Έγχρωμη, Διάρκεια: 102′
Παραγωγή: Ιταλία – Γαλλία, Σκηνοθεσία: Βιτόριο Ντε Σίκα
Πρωταγωνιστούν: Σοφία Λόρεν, Μαρτσέλο Μαστρογιάνι

Η ταινία διαδραματίζεται στη Νάπολη και εξιστορεί το χρονικό μιας σχέσης 20 χρόνων, από τα μέσα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του ’60. Ο Ντομένικο, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας ερωτεύεται μια πανέμορφη πόρνη τη Φιλουμένα. Συζούν και περνάνε ευτυχισμένα, μέχρι που ο Ντομένικο ετοιμάζεται να παντρευτεί μια νεώτερη κοπέλα. Τότε η Φιλουμένα θα του αποκαλύψει ένα μεγάλο μυστικό…

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΛΥΚΩΝ (VOLKI I OVTSY. BEEEZUMNOE PREVRASHCHENIE / SHEEP & WOLVES)

Animation, Έγχρωμη, Διάρκεια: 85′
Παραγωγή: Ρωσική, Σκηνοθεσία: Ανρεϊ Γκαλατ, Μαξιμ Βολκοβ

Σε ένα μαγευτικό μακρινό μέρος, υπάρχει ένα γραφικό μικρό χωριό που βρίσκεται ανάμεσα σε πράσινα λιβάδια και μεγάλους λόφους. Εκεί ζει ένα κοπάδι από ξέγνοιαστα πρόβατα όμορφα και ειρηνικά, μέχρι που η γαλήνη τους διαταράσσεται όταν ένα κοπάδι λύκων εγκαθίσταται σε κοντινή απόσταση.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα