back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αγγλία-Βέλγιο: Ντέρμπι με φόντο την…δεύτερη θέση

Διαβάστε επίσης

Αγγλία και Βέλγιο έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» από την δεύτερη αγωνιστική, απόψε παίζουν μεταξύ τους στις 21:00-ΕΡΤ1 στο Καλίνιγκραντ, με στόχο την πρώτη θέση.

Οι δύο ομάδες έχοντας κάνει το «δύο στα δύο», προκρίθηκαν και πλέον διεκδικούν την πρώτη θέση του ομίλου. Οι Άγγλοι αν κερδίσουν την κατακτούν, αν χάσουν τερματίζουν δεύτεροι, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας, η ισοβαθμία των δύο ομάδων θα κριθεί στο fair play, ή ακόμα και σε κλήρωση, καθώς υπάρχει απόλυτη ισορροπία στα γκολ.

Αρκετοί στην Αγγλία υποστηρίζουν τις τελευταίες μέρες πως είναι προτιμότερο για τα «λιοντάρια» να τερματίσουν στην 2η θέση, ώστε να αποφύγουν την Βραζιλία στα προημιτελικά, εφόσον φυσικά αποκλείσει το Μεξικό στους «16». Αυτό όμως το σενάριο δεν το συμμερίζεται ο Σάουθγκεϊτ ο οποίος τόνισε πως η ομάδα το παίζει πάντα για τη νίκη.

Από την άλλη το Βέλγιο αναμένεται να παραταχθεί με αρκετές αλλαγές στην 11αδα, με στόχο την ξεκούραση των βασικών και στην άκρη του μυαλού να αποφύγουν, ίσως, την πρώτη θέση που οδηγεί πάνω στη Βραζιλία στους «8».

Η αγωνιστική κατάσταση των ομάδων

Ο Σάουθγκεϊτ αναμένεται να φρεσκάρει την ενδεκάδα του ενόψει της συνέχειας της διοργάνωσης. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν ο Κέιχιλ, ο Ντάιερ αλλά και ο Ράσφορντ. Ο Ντε λε Άλι προπονείται μεν αλλά δεν πρόκειται στην Αγγλία να ρισκάρουν τη συμμετοχή του.

Στο Βέλγιο μικροτραυματισμούς από το παιχνίδι με την Τυνησία αντιμετωπίζουν οι Αζάρ, Μέρτενς και ο Λουκάκου. Ο τελευταίος θα λείψει σίγουρα, ενώ ενδέχεται να προστατευθούν και οι άλλοι δύο.

Επίσης, ο Μαρτίνεθ δήλωσε πως το πιο πιθανό είναι να μην αγωνιστούν όσοι έχουν πάρει κίτρινη κάρτα και συγκεκριμένα, ο κεντρικός αμυντικός Βερτόνγκεν, ο μπακ Μουνιέ και ο μέσος Ντε Μπράουνε.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα