back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η προχειρότητα των προσωρινών αντιπλημμυρικών “έπνιξε” τη Μάνδρα

Διαβάστε επίσης

Προϊόν ανευθυνότητας και κακοτεχνίας είναι η νέα λάσπη και τo νερό που πνίγει από χθες – για άλλη μια φορά μέσα σε 7 μήνες – την Μάνδρα Αττικής.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η αρμόδια της Περιφέρειας Αττικής για την Πολιτική Προστασία στην Μάνδρα κ. Γιάννα Τσούπρα η λάσπη που έχει κατακλύσει εκ νέου την Μάνδρα προέρχεται από τα προσωρινά αντιπλημμυρικά έργα, που έχουν γίνει στο βουνό, τα οποία η ορμή του νερού τα παρέσυρε στην πόλη.

Οι πρώτες ενδείξεις από την κατάσταση που επικρατεί οφείλεται κυρίως στην κακή κατασκευή των προσωρινών αντιπλημμυρικών έργων και αναχωμάτων, που κατασκευάστηκαν στις ορεινές περιοχές γύρω από την Μάνδρα, καθώς αυτές όχι μόνο δεν κράτησαν το νερό της βροχής και τους όποιους χειμάρρους δημιουργήθηκαν, αλλά διαλύθηκαν και αυτές προκαλώντας περισσότερα προβλήματα από όσα θα έλυναν αν είχαν κατασκευαστεί σωστά.

Τις περισσότερες ευθύνες για την κατασκευή των προσωρινών αντιπλημμυρικών έργων φέρει η Περιφέρεια Αττικής, η οποία θα όφειλε να εποπτεύει τις εργασίες κατασκευής τους -εκτός αν οι προδιαγραφές με τις οποίες κατασκευάστηκαν τα αναχώματα ήταν για …ψιχάλες και όχι για έντονες βροχοπτώσεις.

Προς το παρόν στην Μάνδρα, υπάρχει κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να μπορέσει να συνδράμει στην αντιμετώπιση της κατάστασης, η οποία είναι τραγική αφού μέχρι τις 4 το απόγευμα η στάθμη του νερού στους δρόμους της πόλης ήταν περίπου στα 20 εκατοστά.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα