back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πλημμύρισε και πάλι η Μάνδρα

Διαβάστε επίσης

Πολλαπλά προβλήματα δημιούργησαν στη χώρα τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να διαρκέσουν σύμφωνα με την ΕΜΥ έως την Πέμπτη.

Οι δρόμοι πλημμύρισαν με την ισχυρή βροχόπτωση να δημιουργεί προβλήματα στις μετακίνησεις, καθώς από τα έργα που δεν έχουν τελειώσει ακόμη, υπάρχει χώμα και τσιμεντόλιθοι στους δρόμους της Μάνδρας.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έγιναν συνολικά 45 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Μέγαρα, αλλά εκτιμάται ότι τα περιστατικά είναι αρκετά περισσότερα, καθώς τα συνεργεία που βρίσκονται εκεί επεμβαίνουν απευθείας όπου χρειάζεται.

Σε τουλάχιστον εννέα περιπτώσεις, χρειάστηκε να απομακρυνθούν άτομα από οχήματα και σπίτια.

Διακοπή κυκλοφορίας

Σύμφωνα με τη Τροχαία, διεκόπη η κυκλοφορία στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θήβας από τον κόμβο της Μάνδρας, στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στο 34χλμ ενώ μέσα στην Μάνδρα απροσπέλαστες είναι οι κεντρικές οδοί Κοροπούλη και Ρόκα. Επίσης διακόπηκε η κυκλοφορία και στην έξοδο Μάνδρας (κόμβος 1) της Αττικής Οδού. Στην Μάνδρα βρίσκονται μία σωστική λέμβος και ένα ερπυστριοφόρο όχημα για προληπτικούς λόγους.

Συνολικά επιχειρούν για αντλήσεις υδάτων και αποκατάσταση άλλων προβλημάτων, 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα.

Πλημμύρες και προβλήματα στην Χαλκιδική

Επί ποδός είναι και  η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκιδικής μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώνονται από το μεσημέρι στην περιοχή. Τα μεγαλύτερα προβλήματα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, σημειώνονται στη Σιθωνία όπου μεγάλος είναι ο όγκος της βροχής. Όλη η δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρεί τις τελευταίες ώρες σε αντλήσεις υδάτων από σπίτια, υπόγεια και καταστήματα.

Με μεγάλη δυσκολία γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη Νικήτη, όπου οι πλημμυρισμένοι δρόμοι παρέσυραν κάδους απορριμμάτων και φερτά υλικά, καθώς και ένα αυτοκίνητο. Επίσης, υπερχείλισε και το ρέμα του Αγ. Νικόλαου με αποτέλεσμα να χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη διέλευση των οδηγών από το σημείο.

Προβλήματα από τη δυνατή βροχή παρουσιάζονται και στην Κασσάνδρα. Εξάλλου, η ολισθηρότητα των δρόμων στάθηκε για μια ακόμη φορά η σημαντικότερη αιτία για να σημειωθούν μικροτροχαία ατυχήματα.

Λάρισα: Μεγάλη ποσότητα λάσπης απέκλεισε τον δρόμο Αγιοκάμπου – Σκλήθρου

Κλειστός παραμένει ο δρόμος από τον Αγιόκαμπο προς το χωριό Σκλήθρο του δήμου Αγιάς, μετά από κατολισθήσεις που σημειώθηκαν σήμερα λόγω της κακοκαιρίας και των έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή.

ΝΔ: Μια λέξη μόνο: Ντροπή

«Η Μάνδρα πάλι πλημμύρισε. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως τον Νοέμβριο. Σπίτια και καταστήματα παραδόθηκαν πάλι στη λάσπη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Μία λέξη υπάρχει μόνο για αυτήν την κυβέρνηση και την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου: Ντροπή»

 

Δημήτρης Πέρρος – Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα