back to top
18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Νιγηρία-Αργεντινή:Η…τελευταία παράσταση του Μέσι

Διαβάστε επίσης

Το πιο κρίσιμο παιχνίδι του Μουντιάλ διεξάγεται στον τέταρτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Αργεντινή θα παίξει τα…ρέστα της απέναντι στη Νιγηρία που θέλει με τη σειρά της να ολοκληρώσει την έκπληξη και να βρεθεί στους “16”.

Η μάχη στην Αγία Πετρούπολη στις 21:00-ΕΡΤ1 θα κρίνει πολλά για την Αργεντινή, αλλά εξαρτάται και από την έκβαση του ματς της αδιάφορης Κροατίας που έχει ήδη προκριθεί, απέναντι στην Ισλανδία την ίδια ώρα.

Ώρα μηδέν για την Αργεντινή

Η Αργεντινή θέλει μόνο νίκη με τη Νιγηρία για να φτάσει τους 4 βαθμούς και να αφήσει πίσω της τους Αφρικανούς στους 3. Όμως αυτό δεν αρκεί. Ταυτόχρονα χρειάζεται να μη νικήσει η Ισλανδία την Κροατία που αναμένεται να παραταχθεί με πολλές αλλαγές.

Σε περίπτωση νίκης της Ισλανδίας και της Αργεντινής, οι δυο ομάδες ισοβαθμούν στους τέσσερις και εκεί θα μετρήσει η διαφορά τερμάτων, με την Ισλανδία να είναι αυτή τη στιγμή στο -2 (1-3) και την Αργεντινή στο -3 (1-4). Άρα η παρέα του Μέσι θα πρέπει να νικήσει με μεγαλύτερη διαφορά γκολ τη Νιγηρία. Εύκολο; Καθόλου από τη στιγμή που η “αλμπισελέστε” σκοράρει μόνο με…αίτηση.

Στο ακραίο σενάριο που οι δύο ομάδες ισοβαθμήσουν και έχουν ίδια γκολ υπέρ και κατά, τότε θα καταφύγουμε στο έβδομο κριτήριο, αυτό των καρτών, όπου η Ισλανδία υπερτερεί μην έχοντας ούτε μία έναντι τριών των Αργεντινών. Αν και εκεί υπάρχει ισορροπία, θα γίνει κλήρωση.

Αλλάζει πρόσωπα και σχήμα

Στην Αργεντινή μετά τις εσωτερικές διαμάχες και την… ανταρσία κατά του Χόρχε Σαμπάολι η βασική 11αδα αναμένεται να έχει πολλές αλλαγές σε πρόσωπα αλλά και σχήμα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από τη Ρωσία, αποφασίστηκε να εγκαταλειφθεί το σχήμα με τρεις στην άμυνα για ένα 4-3-3. Ποιός το αποφάσισε; Κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια. Το πιθανότερο οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, θέλοντας να παίξουν μόνοι τους την τελευταία τους ευκαιρία για πρόκριση.

Ο 31χρονος Αρμάνι της Ρίβερ Πλέιτ θα παίξει κάτω από τα δοκάρια, με τους Μερκάδο, Οταμέντι, Ρόχο και Ταλιαφίκο στην άμυνα. Οι Μασεράνο, Πέρες και Μπανέγα θα είναι οι τρεις του κέντρου, ενώ στην επίθεση θα βρίσκονται οι Ντι Μαρία, Μέσι και Ιγκουαΐν.

Ο Χαβιέ Μασεράνο ζήτησε στις δηλώσεις του την συμπαράσταση ολόκληρης της Αργεντινής στην δύσκολη σημερινή αποστολή της ομάδας, αλλά και ηρεμία για να έρθει το αποτέλεσμα που θα στείλει την ομάδα του στην απόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Από την άλλη σε περίπτωση που η “αλμπισελέστε” δεν τα καταφέρει, το σημερινό παιχνίδι κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το τελευταίο του Λιονέλ Μέσι με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Οι”αετοί” έτοιμοι για την έκπληξη

Η Νιγηρία μετά την πολύ καλή εμφάνιση και νίκη επί της Ισλανδίας με 2-0, και το πιθανότερο είναι να μην έχει καμία αλλαγή σε σχέση με το παιχνίδι αυτό.

Ο Ρορ στις δηλώσεις του τόνισε πως η ομάδα του θα πρέπει να μετουσιώσει σε γκολ έστω και την μισή ευκαιρία που της παρουσιαστεί. Σε περίπτωση νίκης, δεν ασχολείται με το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα του ομίλου. Εάν όμως μείνει στην ισοπαλία, θέλει μη νίκη της Ισλανδίας στο ματς με την Κροατία, για να βρεθεί εκείνη στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα