back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αργεντινή-Κροατία στο μεγάλο ντέρμπι της βραδιάς

Διαβάστε επίσης

Το παιχνίδι της βραδιάς είναι αυτό ανάμεσα στην Αργεντινή και την Κροατία. Μονόδρομος η νίκη για την παρέα του Μέσι, η Κροατία βολεύεται και με την ισοπαλία.

Έχοντας κάνει το καλύτερο ξεκίνημά της σε Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά τη νίκη με 2-0 επί της Νιγηρίας, η Κροατία πηγαίνει με καλή ψυχολογία στο σημερινό, 21:00-ΕΡΤ1, παιχνίδι με το φαβορί του τέταρτου ομίλου και κυρίως έχοντας ήδη τρεις βαθμούς στο…πουγκί της. Οποιοδήποτε αποτέλεσμα απέναντι στην Αργεντινή, εκτός της ήττας, θα της επιτρέψει να βρεθεί πολύ κοντά στη φάση των «16».

Από την άλλη η «αλμπιτσελέστε» βρίσκεται σε πιο δύσκολη φάση. Η ισοπαλία-έκπληξη με την πρωτάρα Ισλανδία άφησε την Αργεντινή…πληγωμένη και τώρα έχοντας το βράδυ ουσιαστικά το ντέρμπι του ομίλου, καλείται να επανέλθει, αν θέλει να αποφύγει τα σενάρια την τελευταία αγωνιστική.

Η νίκη είναι μονόδρομος

Η Αργεντινή θέλει όσο τίποτα τη νίκη που θα της επιτρέψει να εξαρτάται από τον εαυτό της στην υπόθεση πρόκρισης και να μην μπλέξει σε σενάρια την 3η αγωνιστική που μπορεί να την αφήσουν εκτός συνέχειας του Μουντιάλ. Τα ρεπορτάζ από τη Ρωσία, θέλουν τον Σαμπάολι να αλλάζει όχι μόνο πρόσωπα αλλά και τακτική. Θα παρουσιάσει 11άδα που θα μπορεί να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο, «τρυπώντας» την αντίπαλη άμυνα, κυρίως από τα άκρα. Μεγάλη προσοχή και έγκαιρη αντίδραση στα μετόπισθεν θα παίξουν ρόλο, στην έκβαση του παιχνιδιού.

Πιο ήρεμη η Κροατία

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Ζλάτκο Ντάλιτς θα προχωρήσει και αυτός σε κάποιες αλλαγές. Προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση λιγότερων μέσων από τους τέσσερις της πρεμιέρας, καθώς στόχος είναι η ομάδα του να κρατήσει την κατοχή της μπάλας, με το να παρατάξει περισσότερους δημιουργικούς παίκτες.

Να θυμίσουμε πως ο Ντάλιτς έδιωξε τον Κάλινιτς από το Παγκόσμιο Κύπελλο, γιατί ο στράικερ της Μίλαν, αρνήθηκε να σηκωθεί για ζέσταμα στο ματς με την Νιγηρία. Πάντως σε δηλώσεις του ο τεχνικός της Κροατίας έσπευσε να καλύψει τον παίκτη του, τονίζοντας πως έχει πρόβλημα τραυματισμού και δεν μπορεί να τον υπολογίζει στην συνέχεια του θεσμού.

Πιθανές 11αδες:

Αργεντινή: Καμπαγέρο, Μερκάδο, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Σάλβιο, Μασεράνο, Μέτσα, Ακούνα, Μέσι, Αγουέρο, Παβόν.

Κροατία: Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μπαντέλι, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς.

Γήπεδο: Nizhny Novgorod Stadium

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα