back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει τα εννιά του χρόνια

Διαβάστε επίσης

«Επιδιώκουμε να ανοίξουμε καινούργιους δρόμους στις ποικίλες δραστηριότητές μας» τόνισε ο Πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής στη συνέντευξη τύπου, την Τετάρτη 20 Ιουνίου, για τα εννέα χρόνια του μουσείου.

Όσον αφορά στην επισκεψιμότητα, αυτή ήταν αυξημένη. Συνολικά τον τελευταίο χρόνο επισκέφθηκαν το μουσείο της Ακρόπολης 1.666.286 άνθρωποι.

Ωστόσο σε ερώτηση για τα οικονομικά του μουσείου ο κύριος Παντερμαλής είπε χαρακτηριστικά “Ίσα βάρκα ίσα νερά”, καθώς όπως εξήγησε εκτός των άλλων από τα έσοδα πληρώνονται τα 300 άτομα που εργάζονται σ αυτό.

Οι δύο μεγάλοι στόχοι του Μουσείου της Ακρόπολης

Αναφερόμενος στους δύο μεγάλους στόχους για τον επόμενο χρόνο εκτίμησε ότι το καλοκαίρι του 2019 θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου εκθεσιακού χώρου, που θα περιλαμβάνει τα αυθεντικά ερείπια της αρχαίας Αθήνας και μια πλούσια επιλογή από ευρήματα της καθημερινής ζωής των αρχαίων Αθηναίων.

Επίσης, προχωράει και η υλοποίηση του προγράμματος της ψηφιοποίησης εκθεμάτων του μουσείου για ευρεία χρήση στο διαδίκτυο, της θεματικής σειράς βίντεο που θα προβάλλουν τη ψηφιακή ιστορία της Ακρόπολης αλλά και παρουσιάσεις επι μέρους σημαντικών εκθεμάτων, διαδραστικό κατάλογο των εκθεμάτων, πληθώρα παιδικών εφαρμογών αλλά και ψηφιοποίηση αρχείων και ημερολογιών της επιτόπιας ανασκαφής. Μέσα στο 2019 το αυθεντικό μουσείο της Ακρόπολης θα διαθέτει παράλληλα και ένα ψηφιακό μουσείο.

Το Σεπτέμβριο έρχεται νέα έκθεση

Τέλος, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του έτους Ελλάδας – Κίνας από το Υπουργείο Πολιτισμού, το Σεπτέμβριο του 2018 στο μουσείο της Ακρόπολης θα φιλοξενηθούν τρία βασιλικά διαμερίσματα, που προέρχονται από το Μουσείο της Απαγορευμένης Πόλης στο Πεκίνο.

Σημειώνεται, ότι είναι η πρώτη φορά που το «Palace Museum» παρουσιάζει παγκοσμίως τμήμα της Απαγορευμένης Πόλης με θέμα έναν από τους μακροβιότερους αυτοκράτορες της Κίνας, τον αυτοκράτορα Τσιανλόγκ (1711-1799), σε άλλο μουσείο.

Βίκυ Παπαστεφάνου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα