back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Π. Καρβούνης στον Αθήνα 9.84: Στο αυριανό Eurogroup οι εταίροι θα πρέπει να δεσμευτούν για μεταμνημονιακή στήριξη

Διαβάστε επίσης

Τη δέσμευση των εταίρων για μεταμνημονιακή στήρξη της Ελλάδας, στην περίπτωση που καταστεί μελλοντικά απαραίτητη, θα πρέπει να πετύχει η Ελλάδα στο αυριανό Eurogroup, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο Πάνος Καρβούνης, ειδικός σύμβουλος του επιτρόπου για θέματα Οικονομικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί και πρώην επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαικής Επιτροπής στην Ελλάδα.

«Αύριο πρέπει να πετύχουμε και γενική δέσμευση μακροπρόθεσμη των εταίρων, ότι θα μας δώσουν μεταμνημονιακή στήριξη σε περίπτωση που βρεθούμε στο μέλλον σε προβληματική θέση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καρβούνης, υπογραμμίζοντας ότι «είναι και προς όφελος του ελληνικού λαού να υπάρξει η επιτήρηση, ώστε να μην πάνε χαμένες και οι θυσίες του».

Μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε το αυριανό Eurogroup «ιστορικό για την Ελλάδα» δεδομένου ότι «η αυριανή συνεδρίαση θα πρέπει να σημάνει το τέλος της εποχής των Μνημονίων».

«Το τρίτο μνημόνιο θα είναι το τελευταίο, δεν θα υπάρξει τέταρτο» εκτίμησε, σημειώνοντας ωστόσο ότι «θα υπάρξουν μεταμνημονιακές υποχρεώσεις,  αλλά αυτές υπήρξαν και σε άλλες χώρες που βγήκαν από το Μνημόνιο.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα