back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Mιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στον Αθήνα 9.84: “Αν η κυβέρνηση ταυτίζει τη ΝΔ με τους εθνικιστές των Σκοπίων, τότε τι κάνει για τον κ. Καμένο,που δεν δέχεται ούτε κάν σύνθετη ονομασία;”

Διαβάστε επίσης

 O πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Αρη Τόλιο.

Αναλυτικά:


Αρης Τόλιος: Να ξεκινήσω από το κλίμα πόλωσης που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραλλήλισε τη ΝΔ με το VMRO και τον πόλο συσπείρωσης των εθνικιστών στη χώρα μας, ενώ έφθασε να μιλήσει και για συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή, ενώ υπαινίχθηκε και συμμετοχή στελεχών της ΝΔ στα επεισόδια κατά υπουργών. Θα ήθελα το σχόλιό σας.

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: “Δεν ξέρω τι έκανε ο κ Τζανακόπουλος στα επεισόδια κατά υπουργών, αλλά είμαι βέβαιος ότι πολλά από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετείχαν και μάλιστα κραδαίνοντας σημαίες, κρεμάλες και όλα τα σχετικά. Νομίζω ότι ο κ Τζανακόπουλος θα πρέπει να απευθυνθεί στον κυβερνητικό του εταίρο πάνω απ όλα. Αν ταυτίζει τη ΝΔ με τους εθνικιστές των Σκοπίων, τότε τι κάνει για τον κ Καμένο, που δεν δέχεται ούτε κάν σύνθετη ονομασία; Τι κάνει για τα στελέχη των ΑΝΕΛ και τους βουλευτές τους, στους οποίους βασίζει την καρέκλα του; Αν δεν υπήρχαν αυτοί δεν θα υπήρχε και η κυβέρνηση ως πλειοψηφία. Εχουν χάσει την ψυχραιμία τους, γιατί η άσκηση αποδόμησης της ΝΔ δεν τους βγήκε και αυτά που φαίνεται να αποδομούνται με γοργά βήματα είναι η κυβερνητική συνοχή και η σχέση του κόσμου με την κυβερνητική πλειοψηφία.”

Αρης Τόλιος: Το θέμα είναι εάν θα δικαιωθούν ιστορικά οι φωνές της ΝΔ για τη συμφωνία, υπό την έννοια ότι ακούγοντας τη ρητορική της για την επίλυση του Μακεδονικού, στην ουσία βάζετε ως προυποθέσεις τη σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία, τη χρήση της έναντι όλων και συνταγματική αναθεώρηση, πράγματα που πήραμε.

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: “Με έναν βασικό στόχο που παραμένει και δεν επετεύχθη και είναι η απάλειψη του αλυτρωτισμού από πλευράς Σκοπίων. Ξέρετε εκατό χρόνια τώρα, έχει χυθεί πολύ αίμα.”

Αρης Τόλιος: Την ώρα όμως που η Ελλάδα αποδέχεται τον όρο Μακεδονία σε σύνθετη ονομασία, ανοίγει το δρόμο προς αυτή τη κατεύθυνση. Εξάλλου, όπως λένε από κυβερνητικής πλευράς, το θέμα του αλυτρωτισμού δεν λύνεται με μια υπογραφή σε μια συμφωνία. Είναι θέμα διακρατικής πορείας, ατμόσφαιρας κλπ.

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: “Δεν θα διαφωνήσω, όμως ή Ελλάδα επί χρόνια δεν είχε υπογράψει αυτή τη συμφωνία και δεν ήταν η πρώτη φορά που ήρθαν αυτές οι προτάσεις στο τραπέζι των συζητήσεων. Εξη Πρωθυπουργοί δεν την υπέγραψαν και δεν ήταν ούτε υπερεθνικιστές, ούτε και δέσμιοι κάποιου λαικισμού ή κάποιας ισχνής πλειοψηφίας. Δεν το έκαναν επειδή θεωρούσαν ότι αυτή η συμφωνία έτσι όπως έγινε τελικά, δεν πληροί τον βασικό ελληνικό στόχο, που είναι η απάλειψη του αλυτρωτισμού και οποιονδήποτε μελλοντικών προβλημάτων. Ηδη, έχουν εγερθεί πολλά θέματα όπως ο κ Φίλης μόλις χθες είπε, ότι είναι πλέον αλυτρωτικό να τραγουδάμε ύμνους της Μακεδονίας, ή να αναφερόμαστε στους Μακεδονικούς αγώνες. Αυτά τα θέματα δεν θα υπήρχαν αν η συμφωνία ήταν καλύτερη.”

                             

                           «ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα