back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βροχή παραιτήσεων στους ΑΝΕΛ μετά τη συμφωνία στο Μακεδονικό

Διαβάστε επίσης

Η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ και η υπογραφή της την Κυριακή στις Πρέσπες έχει προκαλέσει μπαράζ παραιτήσεων στις τάξεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κυρίως σε επίπεδο περιφερειακών στελεχών στη Βόρεια Ελλάδα.

mantalenaΜετά τη διαγραφή του αντιπροέδρου της Βουλής Δημήτρη Καμμένου, η πιο ηχηρή αποχώρηση ήταν αυτή της τέως εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Μανταλένας Παπαδοπούλου. Η κ. Παπαδοπούλου, το πρωί της Κυριακής, ανήγγειλε μέσω facebook την αποχώρησή της από την ενεργό πολιτική, αφήνοντας αιχμές για τους χειρισμούς των ΑΝΕΛ στο Μακεδονικό.

Στην ανάρτησή της αναφέρει τα εξής:
«Σε ό,τι με αφορά περίμενα μέχρι και την ύστατη ώρα. Πλέον εξαντλείται κάθε περιθώριο μέχρι την υπογραφή σε λίγη ώρα στις Πρέσπες. Δεν αμφισβητώ τις πατριωτικές προθέσεις του Πάνου Καμμένου. Διαφωνώ με τους χειρισμούς προς υπεράσπιση της θέσης μας για το Σκοπιανό, που είναι η μόνη υπέρ του εθνικού συμφέροντος. Ενημέρωσα έγκαιρα σε ανώτατο επίπεδο εσωκομματικά για τους προβληματισμούς μου. Ίσως δικαιωθούν στο μέλλον οι όποιες επιλογές. Εμένα όμως η συνείδησή μου επιβάλλει να αποχωρήσω από την ενεργό πολιτική και να γυρίσω στο σπίτι μου. Η κατάπτυστη συμφωνία που προέκυψε και από την ανεπάρκεια και τις εγκληματικές πολιτικές του παρελθόντος δεν πρέπει να υπογραφεί από τον Υπουργό Εξωτερικών και από κανέναν άλλον.»
https://www.facebook.com/madalenapapadopoulou1/posts/1221664731301833

Η Μανταλένα Παπαδοπούλου πριν από λίγες ημέρες είχε απομακρυνθεί από τη θέση της εκπροσώπου Τύπου, αναλαμβάνοντας το ρόλο του συντονιστή για τις τρεις επόμενες εκλογικές μάχες (Ευρωεκλογές, Περιφερειακές, Δημοτικές), γεγονός που σύμφωνα με πληροφορίες την είχε πικράνει. Τη θέση της στη Συγγρού έχει αναλάβει ο δημοσιογράφος Θοδωρής Τοσουνίδης.

Διαγραφή και προειδοποιήσεις στον Δημ. Καμμένο

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος προειδοποίησε τον Δημήτρη Καμμένο, μετά τη διαγραφή του από την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής, απειλώντας τον με πρόταση μομφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Καμμένος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Βουλής και θα επικοινωνήσει εκ νέου μαζί του το μεσημέρι της Δευτέρας, πριν την αναχώρηση του κ. Βούτση για την Κίνα, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη. Όπως όλα δείχνουν, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους θα οριστούν οι διαδικασίες για την αντικατάσταση του κ. Καμμένου από το Προεδρείο της Βουλής, ενώ είναι άγνωστο ποιον θα προτείνει για τη θέση του ο Πάνος Καμμένος.

Παραιτήσεις στελεχών σε Μακεδονία και Θράκη

Στη Μακεδονία και τη Θράκη πάντως οι ΑΝΕΛ εξακολουθούν να φυλλορούν σε επίπεδο περιφερειακών στελεχών και απλών μελών. Ήδη έχουν υποβάλει την παραίτησή τους, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της συντονιστικής Καστοριάς Χρήστος Παύλου, ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας Γιώργος Τσακίρης και δύο μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και στελέχη της συνντονιστικής Πιερίας, ο Δημήτρης Ζησιμόπουλος και ο Θεοχάρης Μπικηρόπουλος. Ανοικτό είναι επίσης το ενδεχόμενο παραίτησης και του αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά, ο οποίος είχε διαμηνύσει ότι θα αποχωρούσε από τους ΑΝΕΛ σε περίπτωση που οι βουλευτές του κόμματος καταψήφιζαν την πρόταση μομφής της ΝΔ.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα