back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Την Τετάρτη απολογείται ο Κ. Μπαρμπαρούσης για εσχάτη προδοσία

Διαβάστε επίσης

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Τετάρτη στον ανακριτή ζήτησε και έλαβε ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, ο οποίος συνελήφθη στις 8 το πρωί της Δευτέρας από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, σε φιλικό σπίτι στην Πεντέλη.

Ο αποπεμφθείς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χ.Α. βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινική δίωξη για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας.

Ο δικηγόρος του έκανε λόγο για ατυχή επιλογή εκφράσεων, οι οποίες ενσωματώθηκαν στον λόγο του σε μια στιγμή έξαρσης του θυμικού. Υποστήριξε δε, ότι η φρασεολογία του κατηγορούμενου «προφανώς είναι απρόσφορη να προκαλέσει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται».

«Η αδυναμία της κατηγορίας είναι η υπερβολή της», πρόσθεσε, ενώ υπενθύμισε ότι ο Μπαρμπαρούσης ήδη έχει ανακαλέσει τις επίμεμπτες φράσεις και θα το επαναλάβει. «Η πρόθεση του με τη χρήση αυτών των εκφράσεων τελικά ήταν κατά τρόπο εμφατικό να θέσει τους πολιτειακούς παράγοντες προ των ευθυνών τους», κατέληξε.

Η διαφυγή, η σύγχυση με την είδηση της σύλληψής του και η αναζήτηση

Σημειώνεται ότι, επί τρεις ημέρες οι έρευνες επικεντρώνονταν στην Αιτωλοακαρνανία, όπου είχε διαφύγει μετά την καταδίωξή του, την περασμένη Παρασκευή.

Να θυμίσουμε ότι, ο Μπαρμπαρούσης, στην παρέμβαση του στη Βουλή, στην συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε η ΝΔ, την περασμένη Παρασκευή, προέτρεψε τον στρατό να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπ. Άμυνας.

Την ίδια ημέρα, υπήρξε σύγχυση σχετικά με τη σύλληψή του. Πληροφορίες, που πήγαζαν από τη Βουλή, ανέφεραν ότι, όταν εξήλθε από το κτίριο, η Αντιτρομοκρατική, προχώρησε στη σύλληψη του, κάτι το οποίο δεν επιβεβαίωνε η Αστυνομία.

Το βράδυ της Παρασκευής υπήρξε αναζήτηση του Μπαρμπαρούση και το σαββατοκύριακο στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη του. Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής οδηγώντας με υπερβολική ταχύτητα είχε καταφέρει να ξεφύγει από μπλόκα της αστυνομίας στην Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών, αλλά και στην Ιόνια Οδό.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής επικεντρώνονταν στην ευρύτερη περιοχή του Ξηρομερίου και της Κατούνας, όπως και στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου, ενώ αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν και σε άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, σε περίπτωση που θα επιχειρούσε να κινηθεί προς νομούς της Στερεάς Ελλάδας ή της Ηπείρου.

Όπως έγινε γνωστό, επέστρεψε χθες Κυριακή στην Αττική, περνώντας από επαρχιακούς δρόμους για να μην γίνει αντιληπτός.

Δικογραφία έχει σχηματιστεί και από την Τροχαία, για τις παραβάσεις που τέλεσε κατά την καταδίωξή του στην εθνική Αθηνών – Πατρών και την Ιόνια οδό το βράδυ της Παρασκευής.

Μίνα Μουστάκα – Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα