back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι της συμφωνίας – Η επόμενη ημέρα για τον κυβερνητικό συνασπισμό

Διαβάστε επίσης

Έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο της απώλειας της δεδηλωμένης από την πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας, εξέλιξη που διευκόλυνε το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για την υπογραφή της συμφωνίας με τα Σκόπια στις Πρέσπες, ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του με καλυμμένα τα κοινοβουλευτικά του νώτα για τουλάχιστον ένα εξάμηνο ακόμη.

Τα κέρδη για τον ίδιο τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, ασχέτως τον αντίκτυπο που θα έχουν οι αποφάσεις του στο τέλος στις κάλπες, ήταν πολλαπλάσια σε σχέση με τις ζημίες που υπέστη ο κυβερνητικός του εταίρος Π. Καμμένος και το κόμμα των ΑΝΕΛ.

Σε διάστημα τεσσάρων ημερών πέρασε το Πολυνομοσχέδιο από την Βουλή, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η πορεία εξόδου από τα μνημόνια τον Αυγουστο, κέρδισε την μάχη στη Βουλή κατά συζήτηση της πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας, ολοκλήρωσε την τελετή υπογραφή της συμφωνίας με τα Σκόπια στις Πρέσπες, αποσπώντας τα εύσημα της διεθνούς κοινότητας και είδε το όνομα του σε έγκυρα περιοδικά ως προτεινόμενο για το βραβείο Νόμπελ.

Το γεγονός ότι την επομένη όλων αυτών «τραυματισμένος» βγήκε ο κυβερνητικός του εταίρος Πάνος Καμμένος, τον οποίο όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν «απομονώσει» σταδιακά με δηλώσεις τους και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας ακόμη και την παραίτηση του και την δρομολόγηση ενός βελούδινου διαζυγίου τον ερχόμενο Αύγουστο, δείχνει να μην προβληματίζει πλέον τον Α. Τσίπρα, καθώς από εδώ και πέρα το βλέμμα του σε επίπεδο αναζήτησης συμμαχιών εν όψει των εθνικών εκλογών θα αρχίσει να το στρέφει με πιο έντονο τρόπο στο χώρο των δυνάμεων της κεντροαριστεράς. Μπορεί να είναι άδικο για τον Πάνο Καμμένο, αλλά έχει αρχίσει να γίνεται πράξη….!!!!

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα