back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το στέκι των skaters στον Κεραμεικό

Διαβάστε επίσης

Το skate bowl στη γειτονιά του Κεραμεικού, ένας θεματικός αστικός κήπος στη καρδιά της πόλης, δίνει χαρά σε όλη την κοινότητα των skaters και τους λάτρεις του αθλήματος.

Το Latraac, το μοναδικό skate bowl της Αθήνας

Πρόκειται για το Latraac, έναν αστικό κήπο 300 τ.μ. Τον ανακαλύπτεις πίσω από μια σιδερένια γκαραζόπορτα στην οδό Λεωνίδου 63-65. Περικλείεται από πέτρινους τοίχους, φιλοξενεί μια περιμετρική «πίστα» για skateboard, κατασκευασμένη από ξύλο, και ένα μικρό café για τους θαμώνες.

Δημιουργός του ένας νέος Αθηναίος αρχιτέκτονας ο οποίος αγαπά πολύ το σπορ, ο Ζάχος Βάρφης, ο οποίος σχεδίασε όλη την κατασκευή σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Latraac

Η πίστα

«Τον χώρο τον φτιάχναμε επί 2,5 χρόνια» λέει στον Αθήνα 9.84 ο Βασίλης Χαραλαμπίδης συνδημιουργός του Latraac «Είναι το πρώτο skate bowl που δημιουργείται στην Αθήνα, διότι δεν πρόκειται για μία απλή ράμπα αλλά μια κατασκευή σχεδιασμένη εξ ολοκλήρου σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, που έχει κυκλική δομή έτσι ώστε να δίνει την δυνατότητα στους skaters να δοκιμάζουν διάφορα κόλπα και είναι ιδανικό για την διενέργεια διαγωνισμών».

 

Latraac

«Μας επισκέπτεται όλη η skate κοινότητα», συνεχίζει ο κ. Χαραλαμπίδης, «επίσης και νέα παιδιά που θέλουν να μάθουν και να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους. Πέρα από αυτό όμως είναι και ένας χώρος που μπορεί κάποιος να πιει καφέ, ποτό, να φάει, να ακούσει μουσική και να παρακολουθήσει το θέαμα. Αυτό το καφέ είναι ο τρόπος για να βγαίνουν τα λειτουργικά έξοδα καθώς η είσοδος είναι δωρεάν, και πρόκειται για καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία».

Latraac

Το παιχνίδι της Ελευθερίας και του Πόνου

Τα τελευταία χρόνια το skate στη χώρα μας, έχει γίνει αγαπητό στους νέους και όπως λένε οι ίδιοι, είναι το άθλημα της Ελευθερίας και του Πόνου. Το skate είναι παιχνίδι, είναι χαρά και κοινωνικοποίηση, είναι έκφραση και δημιουργία, ταιριάζει με τον χορό και την ενόργανη γυμναστική, συνδυάζει το πνεύμα με το σώμα αφού ο οραματισμός πριν το κόλπο(φιγούρα} είναι πολύ σημαντικός.

Το skateboard, είναι ένα από τα πέντε αθλήματα που εγκρίθηκαν προς ένταξη στο Ολυμπιακό πρόγραμμα των Αγώνων του 2020 που θα γίνουν στο Τόκιο.

Latraac

 Latraac

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα