back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η θρησκεία, η νηστεία και η νίκη

Διαβάστε επίσης

Η Αίγυπτος αντιμετωπίζει την Ουρουγουάη την Παρασκευή στην πρώτη αγωνιστική του Μουντιάλ και ο Εκτος Ραούλ Κούπερ έχει έναν μεγάλο αντίπαλο, το Ραμαζάνι.

Ο Κούπερ είχε συμφωνήσει με τους παίκτες του, ώστε παρά το Ραμαζάνι εκείνοι να τρώνε μόνο πρωινό.

Το πρώτο παιχνίδι της Αιγύπτου είναι την Παρασκευή με την Ουρουγουάη και εκείνοι αποφάσισαν να αθετήσουν την υπόσχεση που του έδωσαν και να νηστέψουν κανονικά, όπως επιτάσσει η θρησκεία τους.

Να μην πίνουν, δηλαδή, ούτε νερό μέχρι τη δύση του ηλίου… Φυσικά, αυτό κάνει πολύ δύσκολη την προετοιμασία και ο Αργεντινός προπονητής κάνει ό,τι μπορεί για να τους αλλάξει ξανά άποψη.

Η θρησκευτική συνέπεια των παικτών σε αθλητικές διοργανώσεις είναι ένα μεγάλο ζήτημα που απασχολεί έντονα τεχνικά και ιατρικά τιμ. Τις περισσότερες φορές οι παίκτες είναι εκείνοι που λαμβάνουν την απόφαση για το αν θα ακολουθήσουν τις επιταγές της θρησκευτικής τους λατρείας.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία αποφασίζουν να ακολουθήσουν με νηστεία, αποχή από άσκηση ή και πλήρη ακινησία με συνέπεια οι προπονητές να αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Άλλες φορές μάλιστα χρειάζεται να γίνει παρέμβαση στα ανώτατα κλιμάκια της θρησκευτικής ιεραρχίας, ώστε να δοθεί η άδεια στους παίκτες «για εθνικό σκοπό» και να ξεφύγουν από τους περιορισμούς.

Είναι πάρα πολλά δε, τα παραδείγματα εκείνων που ακόμα και μετά από τη σχετική άδεια για λόγους πίστης και αυτοπεποίθησης αποφασίζουν να μείνουν πιστοί στα όσα επιτάσσει η θρησκεία τους.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΝΙΑΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα