back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνεδρίασε το Ψηφιακό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Συνεδρίασε για δεύτερη φορά το Ψηφιακό Συμβούλιο Αθήνας του δήμου Αθηναίων, το συμβουλευτικό όργανο ενίσχυσης της ψηφιακής τεχνολογίας της Αθήνας, υπό τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη, στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Στη συνεδρίαση μετείχαν δέκα Διευθύνοντες Σύμβουλοι (CEO) των μεγαλύτερων εταιριών πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών, Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) και παροχής λύσεων για την Ψηφιακή Οικονομία, που δραστηριοποιούνται στη χώρα: Accenture, IBM, Microsoft, Nokia, Oracle, Όμιλος OTE, SAP, Vodafone και WIND και Google, καθώς και διακεκριμένοι επιστήμονες από τα κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα της πόλης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ευχαριστώντας τους συμμετέχοντες που ενισχύουν την προσπάθεια του δήμου Αθηναίων, τόνισε: «Στην πρώτη μας συνάντηση, ένα χρόνο πριν, δεσμευθήκαμε και κάναμε την αρχή. Σήμερα, στη δεύτερη συνάντησή μας, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι η Αθήνα, μέσα από το Ψηφιακό Συμβούλιο της Αθήνας, εισέρχεται με αποφασιστικότητα σε ψηφιακή τροχιά. Τα παραδείγματα δεν είναι λίγα: Το πρόγραμμα Start στην οικία Λέλας Καραγιάννη δημιουργήθηκε μετά από στενή συνεργασία με την Microsoft, ενώ το Athens Digital Lab είναι ένα μία κοινή προσπάθεια με την Nokia και τον ΟΤΕ, και την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Την ίδια στιγμή εταιρίες όπως η SAP, η WIND, η Microsoft και ο ΟΤΕ ενισχύουν τα προγράμματα ψηφιακής εκπαίδευσης στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων».

Ψηφιακό Συμβούλιο

Στο Ψηφιακό Συμβούλιο της Αθήνας συμμετέχουν: η κυρία Πέγκυ Αντωνάκου Διευθύνουσα Σύμβουλος της Microsoft και οι κ.κ. Κυριάκος Σαμπατακάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Accenture, Σπύρος Πουλίδας Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της IBM, Αθανάσιος Έξαρχος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nokia, Αντώνης Μονοκρούσος Country Leader Ελλάδος και Cluster Leader GCMM της Oracle, Ανδρέας Ξηρόκωστας Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SAP Ελλάδος, Μιχάλης Τσαμάζ Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Χάρης Μπρουμίδης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Vodafone, Νάσος Ζαρκαλής Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WIND, καθώς και το νέο μέλος του Συμβουλίου, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος Country Manager της Google. Φέτος, ως εκπρόσωποι των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, συμμετείχαν οι καθηγητές κ.κ. Γιώργος Δουκίδης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νεκτάριος Κοζύρης και Άγγελος Τσακανίκας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, καθώς και ο Δρ. Νίκος Παπαουλάκης.

«Τα δίκτυα οπτικών ινών, οι πληροφοριακές υποδομές και η ανανέωση της ψηφιακής εικόνας του δήμου είναι οι προτεραιότητές μας, ενώ παράλληλα, ανοίγουμε τις υποδομές του δήμου στην καινοτομία», δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνος Χαμπίδης, Chief Digital Officer του δήμου Αθηναίων.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο γενικός γραμματέας του δήμου Αθηναίων κ. Λευτέρης Καστανάκης και τη συζήτηση παρακολούθησαν η κυρία Kathrine Oliver και ο κ. Todd Asher από τον οργανισμό Bloomberg Associates, ο κ. Εμμανουήλ Βαζαίος, Διευθυντής Πληροφορικής & Τεχνολογίας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας Μηχανοργάνωσης του δήμου Αθηναίων (ΔΑΕΜ), κ. Σταύρος Ασθενίδης. Ο συντονισμός για τη συγκρότηση του Ψηφιακού Συμβουλίου έγινε από το Athens Partnership, με τη συμμετοχή και του γενικού διευθυντή του, κ. Αλέξανδρου Καμπούρογλου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης τόνισε τη δέσμευση της δημοτικής αρχής να επιταχύνει την ψηφιακή ανάπτυξη και να αξιοποιήσει την τεχνολογία για να αντιμετωπίσει τις μεγαλύτερες προκλήσεις της πόλης. Από το 2014, λειτουργεί στην Αθήνα το Innovathens, ο κόμβος στήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων, που έχει βοηθήσει ήδη περισσότερους από 140.000 ωφελούμενους, ενώ από το 2017 λειτουργεί το Athens Digital Lab παράγοντας ήδη τις πρώτες τέσσερις εφαρμογές Internet ofThings (ΙοΤ).

Παράλληλα, μέσα από το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία» του δήμου Αθηναίων έχουν παρακολουθήσει εκπαιδευτικά ψηφιακά προγράμματα περισσότεροι από 2.000 συμμετέχοντες, ενώ από το Φεβρουάριο του 2018 το Κέντρο Ανάπτυξης Ψηφιακών Δεξιοτήτων του δήμου Αθηναίων στεγάζεται στην ιστορική οικία της Λέλας Καραγιάννη και φιλοδοξεί να βελτιώσει τις ψηφιακές δεξιότητες 4.000 πολιτών, μόλις κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του. Η Αθήνα έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη παγκόσμιων ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και οι Bloomberg Associates, ενώ είναι μέλος του Δικτύου «100 Resilient Cities», μιας πρωτοβουλίας που στηρίζει το Rockefeller Foundation.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα