back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Το φαινόμενο Τσιλιμπάρη στο χάντμπολ

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός έκανε τη μεγάλη ανατροπή στον τελικό του χάντμπολ ανδρών, και παρότι έχανε 0-2 κέρδισε τα τρία επόμενα παιχνίδια και με   3-2 κόντρα στην ΑΕΚ , κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα και νταμπλ της ιστορίας του.

Στην επιτυχία των «ερυθρόλευκων» ήταν καθοριστική η συμβολή του Κωνσταντίνου Τσιλιμπάρη. Ο 40 χρονος έμπειρος τερματοφύλακας από την Κέρκυρα ήταν εντυπωσιακός στη σειρά και συνέβαλλε τα μέγιστα προκειμένου ο τίτλος να πιάσει λιμάνι. Γι αυτό και έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Ολυμπιακού, παρότι δεν ήταν εξοικειωμένοι με το χάντμπολ και έβλεπαν πρώτη φορά το άθλημα δια ζώσης. Κι αυτό γιατί το κλαμπ του Πειραιά έκανε φέτος ομάδα χάντμπολ σε συγχώνευση με τα ΙΕΚΞυνή.

Ο Κώστας Τσιλιμπάρης είναι ο χαντμπολίστας με τους περισσότερους τίτλους διαχρονικά, έχοντας 24 τρόπαια με 9 διαφορετικές ομάδες σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Έχει κατακτήσει 10 πρωταθλήματα, 10 κύπελλα, 2 σούπερ Καπ, 1 Handball Trophy και 1 Ασπίδα με τις ομάδες Δούκας, Αθηναϊκός, Κονβερσάνο, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ΑΕΚ, Μπολτσάνο, Φίλιππος, ΙΕΚ ΞΥΝΗ και Ολυμπιακό).

Ο Κωνσταντίνος Τσιλιμπάρης στον πέμπτο τελικό με τους «κιτρινόμαυρους» γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Οι φίλοι των «ερυθρόλευκων» τραγουδούσαν το όνομα του έμπειρου πορτιέρo.

Όπως μας είπε “όταν αγωνίζομαι πάντα το ίδιο πάθος έχω και δεν προσπάθησα να κερδίσω τους οπαδούς του Ολυμπιακού με τη συμπεριφορά μου. Ο κόσμος το εκτίμησε. Όταν προηγήθηκε η ΑΕΚ με 0-2 φοβήθηκα. Όποιος πει ότι δεν φοβάται, λέει ψέματα. Πρέπει να προσπαθείς και να πολεμάς. Αυτό κάναμε ως ομάδα. Ολυμπιακός δεν ήμουν, έγινα. Είναι δύσκολο για έναν αθλητή και να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει την καριέρα του στην ίδια ομάδα. Ήταν τεράστια η χαρά μου όταν έμαθα ότι θα πάω στον Ολυμπιακό. Ήταν κάτι που ονειρευόμουν πολλά χρόνια. Και για μένα προσωπικά και για το χάντμπολ”

 

Τον τίτλο του MVP του πρωταθλήματος μοιράστηκαν ο τερματοφύλακας Κώστας Τσιλιμπάρης και ο δεξιός εξτρέμ Δημήτρης Τζηράς, οι οποίοι συγκέντρωσαν από 14 ψήφους στην ψηφοφορία, όπου ψήφισαν 33 εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

 Για την ιστορία ο Κ. Τσιλιμπάρης γεννήθηκε 31 Ιουλίου 1979 στην Κέρκυρα και έκανε τα πρώτα βήματα της καριέρας του το 1985 στο Φαίακα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα