back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Γαλλία: Θολή η δημοσκοπική εικόνα του ηγέτη των Ρεπουμπλικανών

Διαβάστε επίσης

Μία νέα δημοσκόπηση, που δημοσιεύεται σήμερα στον γαλλικό Τύπο αναλύει την διείσδυση, που έχει ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών Λοράν Βοκιέ στους Γάλλους ψηφοφόρους συνολικά.

Σε αναζήτηση θέσης και ρόλου

Μόλις έξι μήνες μετά την εκλογή του, ο Βοκιέ δείχνει να δυσκολεύεται να βρει τη θέση του ανάμεσα στο πλειοψηφικό κόμμα του Εμμανουέλ Μακρόν Η Δημοκρατία Μπροστά και το Εθνικό Μέτωπο. Η συγκεκριμένη έρευνα έγινε από το Ινστιτούτο YouGov για λογαριασμό της Le HuffPost και του δικτύου CΝews.

Μόνο το 18% των Γάλλων φαίνεται να έχει θετική εικόνα για τον ηγέτη των Ρεπουμπλικανών, ενώ σχεδόν ένας στους δύο ερωτηθέντες έχουν αρνητική έως πολύ αρνητική εικόνα. Οι ψηφοφόροι του κόμματός του, επίσης φαίνονται ακόμα διστακτικοί απέναντί του αφού μόνο το 49% εγκρίνει την πολιτική του.

Όπως σχολιάζουν οι αναλυτές, είναι προφανές ότι ακόμα ο Βοκιέ δεν έχει καταφέρει να βρει τη θέση του ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα κόμματα και να αρθρώσει έναν διακριτό πολιτικό λόγο στον γαλλικό λαό.

Από τον προηγούμενο Δεκέμβριο που ανέλαβε τα ηνία του συντηρητικού κόμματος δεν αποδεικνύεται να έχει καταφέρει να βάλει τη σφραγίδα του αφού σχεδόν δύο στους πέντε Γάλλους δεν βλέπουν καμία βελτίωση στην στρατηγική αλλά και στην συνολική εικόνα των Ρεπουμπλικανών.

Προς το χειρότερο

Μάλιστα, το 23% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η εικόνα του κόμματος έχει χειροτερέψει. Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του κόμματος, το ποσοστό αυτών που εκτιμούν ότι η συμβολή του Βοκιέ είναι σχεδόν αδιάφορη είναι εντυπωσιακά ψηλό και φτάνει στο 64%.

Δεδομένων όλων αυτών, είναι λογικό ο Βοκιέ να εκπροσωπεί τον πολιτικό που αντιπροσωπεύει καλύτερα τις αξίες της δεξιάς για μόνο έναν στους δέκα Γάλλους. Τις αξίες αυτές θεωρούν ότι τις αντιπροσωπεύουν πολύ καλύτερα η Μαρίν Λε Πεν και ο Εμανουέλ Μακρόν.

Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι η Μαρίν Λε Πεν που καλεί επανειλημμένα για εθνική ένωση της πατριωτικής δεξιάς, δείχνει να πείθει σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό (37%) τους ψηφοφόρους των Ρεπουμπλικανών από ότι ο ίδιος ο Βοκιέ (18%).

Ευρωσκεπτικιστής και ο ίδιος, ο συντηρητικός ηγέτης, ξεπερνάει τα ποσοστά του Μακρόν όταν η συζήτηση έρχεται στα θέματα ανασφάλειας και τρομοκρατίας.

Άλλωστε οι θέσεις του αυτές, είναι γνωστό ότι έχουν ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων στους κόλπους των Ρεπουμπλικανών, με αρκετούς να τον κατηγορούν να ανοιχτό φλερτ με την ακροδεξιά.

Αυτό αναδεικνύεται και από την δημοσκόπηση που εμφανίζει το 31% των ερωτηθέντων να εκτιμούν ότι οι ιδέες του Βοκιέ πλησιάζουν πολύ αυτές της Λε Πεν.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα