back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο «Φοίνικας» του Χρήστου Χωμενίδη

Διαβάστε επίσης

Το καινούργιο βιβλίο του Χρήστου Χωμενίδη είναι ταυτόχρονα ένα ιστορικό μυθιστόρημα, ένα ερωτικό αφήγημα και ένα έργο ποιητικής φαντασίας. Πηγή έμπνευσης ο περιπετειώδης έρωτας του Άγγελου Σικελιανού και της Εύας Πάλμερ.

Ο «Φοίνικας» του Χρήστου ΧωμενίδηΟ πρωταγωνιστής της ιστορίας, ο νεαρός ποιητής Πάρις Κερκινός, γοητεύεται από την κατά δέκα χρόνια μεγαλύτερή του αμερικανίδα, Ήβη Σπρίγκφιλντ που είναι λάτρης του ελληνικού πολιτισμού και πολύ πιο έμπειρη ερωτικά από τον ίδιο. Το ταξίδι της σχέσης τους, γεμάτο πάθη, έντονες συγκινήσεις, αλλά και στιγμές έμπνευσης και δημιουργίας, εκτυλίσσεται παράλληλα με την εξίσου ταραγμένη πορεία της Ελλάδας.

Σημαντικοί σταθμοί αυτής της διαδρομής, το Μαύρο 1897 , οι Βαλκανικοί Πόλεμοι, η Μικρασιατική καταστροφή, η Αθήνα του μεσοπολέμου και η μεγαλόπνοη Δελφική Ιδέα, που γίνεται πραγματικότητα το 1927 με την πρώτη τελετή αναβίωσης του δελφικού οράματος.

Ο Χρήστος Χωμενίδης υφαίνει με μαεστρία τα ιστορικά γεγονότα με τον μύθο των πρωταγωνιστών, δημιουργώντας ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα, που θίγει τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον άνθρωπο. Η καταγωγή, η ταυτότητα, ο έρωτας, το σταυροδρόμι των μεγάλων αποφάσεων, η πίστη, η προδοσία, η αγωνία για το πραγματικό νόημα της ζωής, η εκπλήρωση ενός ονείρου.

Το μυθιστόρημα του Χρήστου Χωμενίδη «Ο Φοίνικας», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Έλενα Χατζηιωάννου

 

* Το βιβλίο παρουσιάστηκε την Δευτέρα 7 Μαΐου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα