back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κάθε Δευτέρα η Αθήνα έχει Στόχους – Συνέργεια του Αθήνα 9.84 με τον ΟΗΕ

Διαβάστε επίσης

Ο Αθήνα 9.84 σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών παρουσιάζει για τρίτη εβδομάδα τους 17 στόχους που έχει θέσει ο Οργανισμός έως το 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Η συνέργεια του Αθήνα 9.84 με τον ΟΗΕ που ξεκίνησε στις 16 Απριλίου συνεχίστηκε και σήμερα όπου από τις 12:00 έως τις 13:00, οι «Ντάμες Σπαθί», Ελευθερία Κουμάντου και Ελεωνόρα Ορφανίδου, παρουσίασαν τον στόχο του ΟΗΕ για την ποιοτική εκπαίδευση.
Μαζί τους στο στούντιο οι μαθητές της τετάρτης τάξης του δημοτικού του σχολείου Αργύρη Λαιμού που έχουν ασχοληθεί αναλυτικά με τους στόχους.

Η Ελένη Ζωγραφάκη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ, μιλώντας στην εκπομπή ανέφερε ότι το ποσοστό των παιδιών στην Ελλάδα που εγκαταλείπει το σχολείο κυμαίνεται στο 8,2%, δηλαδή κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που είναι 9%. Όπως πρόσθεσε η κ. Ζωγραφάκη, το ποσοστό αυτό, που δεν ολοκληρώνει τις σπουδές του προέρχεται κυρίως από Ρομά και μετακινούμενους πληθυσμούς ενώ στην πλειοψηφία τους είναι αγόρια. “Το θέμα των μετακινούμενων πληθυσμών δυσκολεύει την ένταξη των παιδιών στις δομές εκπαίδευσης, αν και το σχετικό πρόγραμμα ένταξης στην εκπαιδευτική κοινότητα πάει αρκετά καλά”, υπογράμμισε.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Κόκκος, Καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο μίλησε για τα χαμηλά ποσοστά των ενηλίκων που επανεκπαιδεύονται στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ενώ ο μέσος όρος στις ευρωπαϊκές χώρες είναι περίπου 10%, στην Ελλάδα είναι μόνο 3%. Ο καθηγητής πρόσθεσε δε ότι σε χώρες όπως η Σουηδία ή η Δανία το ποσοστό φτάνει στο 20%. Μάλιστα εξήγησε ότι στη Δανία υπάρχει μία κρατική υπηρεσία “που μελετάει τις νέες ευκαιρίες που εμφανίζονται επαγγελματικά και μετά προσφέρει προσαρμοσμένη μετεκπαίδευση σε άνεργους”. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, έτσι εκπαιδεύεται το 80% των ανέργων και στο τέλος βρίσκει δουλειά.

Η εκπομπή μεταδόθηκε στις 7 Μαΐου 2018

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα