back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στο απροχώρητο η κατάσταση «παρανομίας» στους χώρους της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Διαβάστε επίσης

Κλοπές υπό την απειλή αιχμηρών αντικειμένων, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών μπροστά στα μάτια περαστικών είναι οι εικόνες που συνθέτουν το σκηνικό στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή οδήγησε 93 καθηγητές της Νομικής Σχολής, να συντάξουν ανοικτή επιστολή, στην οποία εκφράζουν την ανησυχία τους, υψώνοντας μια κραυγή αγωνίας και αγανάκτησης, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την εγκληματική αδιαφορία της αστυνομίας.

 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά, που το ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84 εκτυλίσσεται στη συγκεκριμένη περιοχή. Πέρυσι, τέτοια εποχή, φοιτητές της Νομικής Σχολής, συνάντησαν τον δήμαρχο Αθηναίων και του ζήτησαν να ενώσουν τη φωνή τους για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί, με το εμπόριο και τη δημόσια χρήση ναρκωτικών, στον πεζόδρομο της οδού Μασσαλίας.

«Δεν πάει άλλο»

Χθες, ο κ. Καμίνης ένωσε τη φωνή του, με τους συναδέλφους του της Νομικής και για ακόμη μια φορά, ζήτησε από την κυβέρνηση, δομές για τους εξαρτημένους από ουσίες και από την αστυνομία να προχωρήσει στη δημιουργία συνθηκών για την ασφάλεια των πολιτών.

Το ρεπορτάζ, αποκαλύπτει, μια πιο τραγική κατάσταση από αυτήν που περιγράφουν οι καθηγητές της Νομικής. Τόσο οι ίδιοι, όσο και φοιτητές εκφράζουν φόβους για τη σωματική τους ακεραιότητα, και δεν μιλούν έστω και ανώνυμα. Το κτίριο της Νομικής, γίνεται καθημερινά άντρο αγνώστων, που την ώρα των μαθημάτων, εισβάλλουν στις αίθουσες και υπό την απειλή αιχμηρών αντικειμένων, αποσπούν χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα. Εξαρτημένα, από ουσίες άτομα, κοιμούνται το πρωί μέσα στους χώρους της Σχολής ή κάνουν χρήση μπροστά στα μάτια των φοιτητών. Και όλα αυτά φυσικά σε ένα χώρο που διαθέτει φύλακες σε καθημερινή βάση με τις πρυτανικές αρχές να σχεδιάζουν αναπροσαρμογή του υφιστάμενου πλαισίου φύλαξης του κτιρίου. Την ίδια ώρα, τα βράδια που κλειδώνει το κτίριο της Νομικής φαίνεται ότι αυτό δεν πτοεί τους συνήθεις ύποπτους που σπάνε κλειδαριές και λουκέτα και αφαιρούν από τον χώρο ό,τι θεωρούν πολύτιμο προκειμένου να το πουλήσουν.

«Θα βγάλουμε όλα τα θρανία και τα μηχανήματα στον δρόμο»

Η επόμενη κίνηση καθηγητών και φοιτητών, σε περίπτωση που η Πολιτεία, η Αστυνομία και οι αρμόδιες αρχές, εξακολουθούν να συμπεριφέρονται ως θεατές στα όσα θλιβερά που εκτυλίσσονται καθημερινά στη Νομική, είναι να βγάλουν θρανία και μηχανήματα αξίας στον πεζόδρομο της Μασαλίας. προκειμένου αυτή η κίνηση τους να ευαισθητοποιήσει αυτούς που πρέπει. Υπαίθριο μάθημα στον πεζόδρομο της Μασσαλίας και παράλληλα διοργάνωση συνέντευξης Τύπου με καταγγελτικό χαρακτήρα.

Σαν ύστατη λύση σκέπτονται ακόμη και το κλείσιμο του κτιρίου έως ότου βρεθεί λύση.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα