back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αλλάζει πρόσωπο η πλατεία Αγ. Παντελεήμονα

Διαβάστε επίσης

Σε τίποτα δε θυμίζει πλέον η πλατεία Αγίου Παντελεήμονα την παλιά εικόνα της παραμελημένης περιοχής με έντονα τα στοιχεία της εγκληματικότητας, της παραβατικότητας και της ανεξέλεγκτης δράσης ακροδεξιών στοιχείων.

Η ανάπλαση έχει δώσει ήδη νέα πνοή στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ο δήμος Αθηναίων προσβλέπει στην επιστροφή κατοίκων και επαγγελματιών στην περιοχή προσφέροντας σημαντικά κίνητρα για να τους δελεάσει.

Οι κάτοικοι δηλώνουν ικανοποιημένοι καθώς, όπως αναφέρουν, ικανοποιήθηκε ένα από τα βασικά αιτήματά τους. Αυτό της διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων στις οδούς Πιπίνου, Αλκιβιάδου και Αγορακρίτου.

Μέχρι πριν από λίγο καιρό, κυριαρχούσε η παράνομη στάθμευση, με πιο συχνή την εικόνα των διπλοπαρκαρισμένων οχημάτων, που εμπόδιζαν όχι μόνο την κυκλοφορία, αλλά και τη διέλευση πεζών.

Με την διάπλατυνση των πεζοδρομίων, αλλάζει η εικόνα, καθώς στους τρεις δρόμους γύρω από την πλατεία υπάρχουν οριοθετημένοι χώροι στάθμευσης. Κι όπως αναφέρουν οι καταστηματάρχες με την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και την τοποθέτηση νέων πλακών μειώθηκε ο αριθμός ατυχημάτων, που σημειώνονταν συχνά με ηλιωμένους.

Τα έργα θα δώσουν πνοή στην πλατεία

Στα έργα, τα οποία βρίσκονται περίπου ένα μήνα πριν από το στάδιο ολοκλήρωσής τους, περιλαμβάνονται: Δυο ορθογώνια συντριβάνια (ένα από την πλευρά της Αχαρνών και ένα προς την οδό Αλκιβιάδου), η φύτευση 33 φυλλοβόλων και αειθαλών δέντρων, η συντήρηση και ανάδειξη των δύο αγαλμάτων (του Επαίτη Λουκά Δούκα και του μητροπολίτη Σεβαστιανού του δημιουργού Βασιλείου) της πλατείας, οι ράμπες ανάπηρων.

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να συνδεθούν με το δίκτυο της ΔΕΗ οι κολώνες και να ανάψουν οι νέες λάμπες τύπου led που έχει τοποθετήσει ο Δήμος Αθηναίων.

Επίσης, σε όλα τα νέα παρτέρια της πλατείας θα εγκατασταθεί προκατασκευασμένος χλοοτάπητας, ενώ προβλέπεται μια σωστή και αρμονική χωροθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στις καφετέριες που βρίσκονται στην πλατεία.

«Θα αλλάξει η εικόνα της περιοχής. Η πλατεία θα προσελκύσει νέο κόσμο, ενδεχομένως νέες επενδύσεις σε μαγαζιά και θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή», τονίζει ο αντιδήμαρχος Αστικής Υποδομής, Κατασκευών και Κτιριακών Έργων, Γιώργος Αποστολόπουλος.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 1.200.000 ευρώ που προήλθαν από κονδύλια του δήμου. Ωστόσο, το τελικό ποσό μετά την έκπτωση ανέρχεται περίπου στο μισό εκατομμύριο, ενώ ο δήμος προσδοκά να εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα