back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ένα καλαίσθητο ειδικό σχολείο σε μια όμορφη γειτονιά της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Το νέο σχολείο Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αθηνών, το οποίο στεγάζεται σε ένα καλαίσθητο, υπερσύγχρονο συγκρότημα, στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Αγίων Ασωμάτων-Διπύλου-Λεωκορίου και Τουρναβίτου, στην περιοχή του Ψυρρή, απέναντι από το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, εγκαινιάστηκε σήμερα.

Η τελετή έγινε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων.

Πρόκειται για ένα κτίριο με σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, που διαθέτει όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, με μεγάλο προαύλιο χώρο και γήπεδο μπάσκετ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίηση του που βρίσκεται για δεύτερη φορά σε μια τέτοια τελετή καθώς όπως τόνισε, είχε βρεθεί πρόσφατα σε αντίστοιχο σχολείο στην Καλλιθέα.

Την ικανοποίηση του για την εικόνα του σχολικού συγκροτήματος εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων στο σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε ότι τέτοια σχολεία είναι πυξίδα για να περάσουμε στη νέα εποχή. Όπως είπε, η σχολική μονάδα κατασκευάστηκε για τις ανάγκες του 9ου Γυμνασίου Αθηνών, με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και τη συγχρηματοδότηση Ελλάδας, Ευρωπαϊκής Ένωσης, από Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (Jessica). Ωστόσο, το κτίριο αποφασίστηκε να δοθεί στο νεοσύστατο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αθηνών για παιδιά με ειδικές μαθησιακές ανάγκες, μετά την άρνηση του 9ου Γυμνασίου να μεταστεγαστεί.

«Το σχολείο λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2017 με συνολικά 46 μαθητές στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου, ενώ από τη νέα σχολική χρόνια φιλοδοξεί να φιλοξενήσει και μαθητές Λυκείου», δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου Δημήτρης Παπαευθυμίου.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα