back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μίνι μάρκετ κλοπιμαίων η πλατεία Πέτρουλα στον Κολωνό

Διαβάστε επίσης

Σε στέκι παρανομίας και κλοπιμαίων έχει μετατραπεί μια από τις κεντρικότερες πλατείες στον Κολωνό, η πλατεία Πέτρουλα.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι όταν πέφτει το σκοτάδι συμμορίες Ρομά και σπείρες διαρρηκτών δίνουν ραντεβού στην πλατεία Πέτρουλα όπου γίνεται το ξεσκαρτάρισμα των κλοπιμαίων και το deal για το αν θα καταλήξουν σε κάποιο καταυλισμό ή αν θα πουληθούν στην οδό Μενάνδρου.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν

«Είναι απροσπέλαστη από τις απογευματινές ώρες και μετά, φέρνουν εδώ τα κλοπιμαία, υπάρχουν αναφορές για αλισβερίσι ναρκωτικών, κλοπές από τσάντες και όχι μόνο. Κάποτε η πλατεία έσφυζε από ζωή, τώρα…. σφύζει από εγκληματικότητα», τονίζει στον Αθήνα 9.84 ο κόσμος με νόημα.

Ένας υπάλληλος περιπτέρου της πλατείας κατήγγειλε ότι τους τελευταίους μήνες του διέρρηξαν μια φορά το περίπτερο και άλλες δυο φορές προξένησαν φθορές στα ψυγεία.

«Έρχονται και ζητούν χαρτάκια για στριφτά τσιγάρα και ότι άλλο θες και φεύγουν χωρίς να πληρώσουν. Αν τους ζητήσω χρήματα την επόμενη μέρα το περίπτερο μου θα είναι κατεστραμμένο».

Μετά τις απογευματινές ώρες στήνουν κάποιοι «καρτέρι» μπροστά από τα αυτόματα μηχανήματα ανάληψης μετρητών των τραπεζών με στόχο τους συνταξιούχους που έρχονται να βγάλουν χρήματα από την σύνταξη τους. Μια κατάσταση τραγική με τους περισσότερους να αναφέρουν ότι τα βράδια φοβούνται να περπατήσουν στην πλατεία και περιορίζονται μόνο στα καφέ που είναι στους κάθετους δρόμους της.

Στην οδό Ρόδου λίγα μέτρα από την πλατεία Πέτρουλα, «ανθεί» το «έγκλημα του μεροκάματου», μικροκλοπές, επιθέσεις και διαρρήξεις.

«Είναι ένας από τους κεντρικότερους δρόμους στα σύνορα Σεπόλια – Κολωνός όμως αυτό δε φαίνεται να πτοεί τις συμμορίες που λυμαίνονται την περιοχή».

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα