ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search
Βουλή

Επιτροπή Θεσμών: Προσωρινή αναβολή στη γνωμοδότηση για τον νέο πρόεδρο της ΕΕΤΤ

Προσωρινή εμπλοκή στη διαδικασία έγκρισης της υποψηφιότητας του προτεινόμενου από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, για τη θέση του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Κώστα Μασέλου, σημειώθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Οι εκπρόσωποι των περισσοτέρων κομμάτων της αντιπολίτευσης, επεσήμαναν πως το να γνωμοδοτήσει τώρα, ενέχει νομικούς κινδύνους, από τη στιγμή που δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν έληξε η θητεία του μέχρι πρότινος προέδρου, Δημήτρη Τσαμάκη.

Μάλιστα, υπενθύμισαν ότι ο κ.Τσαμάκης έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη, θεωρώντας παράνομη την απομάκρυνσή του από την Ανεξάρτητη Αρχή, από τη στιγμή που δεν έχει λήξει η θητεία του, που είναι τετραετούς διάρκειας.

«Το ζήτημα είναι βαθιά νομικό», επεσήμανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ ο Νικήτας Κακλαμάνης από την ΝΔ, υπέβαλε την πρόταση να γνωμοδοτήσει για το θέμα της θητείας των μελών των μη συνταγματικά κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών, το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής και μετά να γίνει η ακρόαση του κ.Μασέλου.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, επέμεινε στην ανάγκη άμεσης τοποθέτησης του κ.Μασέλου, καθώς, όπως είπε, η ΕΕΤΤ, έχει ένα απολύτως ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των προαπαιτουμένων, που αφορούν το ψηφιακό ραδιόφωνο, τον χάρτη συχνοτήτων και τη δημοσίευση της προκήρυξης.

Η ΝΔ, απείλησε να αποχωρήσει από την Επιτροπή, και τελικά ο κ.Παππάς δέχθηκε να αναβληθεί προσωρινώς η γνωμοδότηση για τον κ.Μασέλο και να εγκριθούν σήμερα οι υποψηφιότητες των δυο νέων αντιπροέδρων της ΕΕΤΤ, της Αγγελικής Σγώρα και του Σπύρου Παντελή.

Δημήτρης Ράντος

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων