ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Ν.Ανδρουλάκης: “Δεν μπορεί να υπάρχει υπ.Αμυνας, που να παίζει με την προσπάθεια επίλυσης του θέματος ονομασίας των Σκοπίων. Οταν πάει στα διεθνή fora πώς αποκαλεί τη χώρα; Σκόπια ή FYROM; Και αν τη λέει FYROM δεν περιέχει τον όρο Μακεδονία; Τα επικοινωνιακά παιχνίδια στο συγκεκριμένο ζήτημα, γίνονται από την κυβέρνηση.”

Η θα έχουμε μια κανονική συμπεριφορά σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αυτά λειτουργούν σε όλα τα ευρωπαικά κράτη, ή θα γίνουμε μια ειδική περίπτωση κάτω από τις πιέσεις που μας ασκεί ο Ερντογάν” δήλωσε ο ευρωβουλευτής της ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Νίκος Ανδρουλάκης, στον Αθήνα 984 και στη ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ 2 με τον Αρη Τόλιο .

Για τον κ Καμμένο και τη στάση του στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο κ Ανδρουλάκης είπε: “Δεν μπορεί να υπάρχει ΥΠΕΘΑ, που κάνει ότι δεν θυμάται ποιες ήταν οι προγραμματικές δηλώσεις του 2015 και να παίζει με το όνομα και την προσπάθεια επίλυσης του θέματος. Στα διεθνή fora πώς λέει τη χώρα; Σκόπια ή FYROM; Και από τη στιγμή που τη λέει FYROM αυτό δεν εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία;

Αναλυτικά :


*ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΟΥΖΑΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ 8 ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Νίκος Ανδρουλάκης: “Η πρώτη πτυχή του θέματος είναι ότι η απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Ασύλου , αναδεικνύει τη διγλωσσία και τη διπροσωπία της. Υπάρχει θέμα ηθικής ανακολουθίας γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν που κατέβαιναν στους δρόμους με κάθε ευκαιρία για να σηκώσουν τα λάβαρα της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Που είναι τώρα όλοι αυτοί;

Η δεύτερη πτυχή του θέματος είναι ότι δημιουργεί σκιές, η κατάθεση αίτησης ακύρωσης κατά της απόφασης απονομής ασύλου. Σύμφωνα με το νόμο η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιος είναι ο λόγος που τους υποχρεώνει να εξαντλήσουν τους βαθμούς δικανικής κρίσης, στην εν λόγω απόφαση. Εχουν κάποια ιδιαίτερα στοιχεία, όπως λέει ο κ Μουζάλας; Και αν τα έχουν, η Επιτροπή είχε πρόσβαση σε αυτά, με την προηγούμενη απόφαση που πήρε; Αν τα είχαν γιατί δεν τα προσκόμισαν;”

Αρης Τόλιος: Από αυτό το σημείο μέχρι να χαρακτηρίζεται εντολοδόχος του Ερντογάν, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Ακούστηκαν και τέτοιες απόψεις από το χώρο του Κινήματος.

Νίκος Ανδρουλάκης: “Πάρα πολλοί Τούρκοι αξιωματικοί και όχι μόνον, έχουν ζητήσει άσυλο σε διάφορες ευρωπαικές χώρες. Ποια κυβέρνηση είχε ανάλογη με τη δική μας στάση; Προφανέστατα υπάρχει θέμα δυσκολιών στη σχέση μας με τη γείτονα. Δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να υπονομεύουμε το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αν προκύψει το μέλλον ένα άλλο θέμα πχ με τους Κούρδους, τι θα κάνει η Ελλάδα; Η θα έχουμε μια κανονική συμπεριφορά σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αυτά λειτουργούν σε όλα τα ευρωπαικά κράτη, ή θα γίνουμε μια ειδική περίπτωση κάτω από τις πιέσεις που μας ασκεί ο Ερντογάν.”

                              * ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ πΓΔΜ

Η θέση μας είναι σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις χρήσεις. Σε όλα αυτά που ακούγονται περί Νέας Μακεδονίας δεν υπάρχει γεωγραφικός προσδιορισμός. Ως ευρωβουλευτής ξέρω πολύ καλά τη κατάσταση στη FYROM. Τι αντιδράσεις υπάρχουν και πώς η χώρα πήγε να διαλυθεί γιατί δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους τα αλβανικά κόμματα. Υπάρχουν πολλά προβλήματα στη χώρα αυτή, που κλιμακώθηκαν την προηγούμενη χρονιά. Ναι, χρειαζόμαστε λύση. Η στρατηγική της Ελλάδας πρέπει να είναι να επιλύει όλα τα προβλήματα και με την Αλβανία και με τη ΦΥΡΟΜ και αυτές οι χώρες μαζί με το Μαυροβούνιο και τη Σερβία, μεσοπρόθεσμα να ενταχθούν την ΕΕ για να έχουμε και οικονομικά οφέλη , αλλά κυρίως πολιτική σταθερότητα. Ζητούμενο όμως είναι η εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης, η οποία είναι σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις με γεωγραφικό προσδιορισμό. Προσωπικά διατυπώνω την ένσταση ότι το ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν είναι γεωγραφικός προσδιορισμός διότι αφήνει ανοικτά θέματα αλυτρωτισμού, καθώς σήμερα είναι στο τιμόνι ο Ζάεφ , αλλά αύριο μπορεί να βρίσκεται κάποιος άλλος.”

*ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ

Γενικά η Εκκλησία πρέπει να έχει μια στάση που να έχει να κάνει με τα δικά της θέματα. Το να εκφράζει δημοσίως μια τοποθέτηση για άλλα θέματα λογικό είναι να την ακούμε, δημοκρατία έχουμε. Πρέπει όμως η Εκκλησία να ασχολείται με τα της Εκκλησίας ,αυτή είναι η προσωπική μου άποψη.”

                         *ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ

Δεν μπορεί να υπάρχει ΥΠΕΘΑ, που κάνει ότι δεν θυμάται ποιες ήταν οι προγραμματικές δηλώσεις του 2015 και να παίζει με το όνομα και την προσπάθεια επίλυσης του θέματος . Οταν πάει στα διεθνή fora πώς λέει τη χώρα; Σκόπια ή FYROM ; Και από τη στιγμή που τη λέει FYROM αυτό δεν εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία; Δεν κοροιδεύει τον ελληνικό λαό; Τα επικοινωνιακά παιχνίδια σε αυτό το θέμα, γίνονται από την κυβέρνηση.”

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων