back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Neil the Explorer: Ο μικρός αστροναύτης που βοηθάει τα παιδιά να ανακαλύψουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους

Διαβάστε επίσης

Στην εποχή των γρήγορων τεχνολογικών εξελίξεων που τα πάντα αλλάζουν, το να ξεπηδούν νέες ιδέες που έρχονται να κάνουν την καθημερινότητά μας πιο εύκολη μόνο πρόοδο μπορεί να επιφέρει. Μία τέτοια ιδέα που εντάσσεται στον χώρο του IoT μας παρουσιάζει η ελληνική δημιουργική ομάδα της Another Circus.

Πρόκειται για τον Neil, το μικρό αστροναύτη, ένα έξυπνο παιχνίδι για παιδιά ηλικίας 5 έως 7 ετών, που συνδυάζει την εκπαίδευση με την ψυχαγωγία και στόχο έχει να βοηθήσει τους γονείς να αναγνωρίσουν τις ιδιαίτερες ικανότητες και τις κλίσεις που έχουν τα παιδιά τους.

Ο «Neil», η δημιουργία του οποίου είναι εμπνευσμένη από τον Μικρό Πρίγκιπα και τον Neil Armstrong, είναι ένα διαδραστικό ηλεκτρονικό ρομπότ που παρέχει μία σειρά φωνητικών υπενθυμίσεων και προτροπών στο παιδί που έχουν να κάνουν με καθημερινές δραστηριότητές του, όπως το να πάρει φρούτο μαζί του για το σχολείο ή να προσέχει το κατοικίδιό του, προκειμένου να του περάσει σημαντικά εκπαιδευτικά μηνύματα.

Παράλληλα, συλλέγει δεδομένα για τα ερεθίσματα στα οποία έδειξε ενδιαφέρον το παιδί και τα δίνει ως πληροφορία για τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις του στους γονείς. Με αυτόν τον τρόπο οι γονείς, ακόμη και όσοι λείπουν αρκετές ώρες από το σπίτι μπορούν να μάθουν καλύτερα το παιδί τους και το παιδί να μάθει και να εξερευνήσει καλύτερα τον κόσμο.

Η ομάδα ανάπτυξης του Neil έχει ενσωματώσει σε αυτό το παιχνίδι μία σειρά καινοτόμων τεχνολογικών στοιχείων, όπως το να μοιράζεται με το παιδί πληροφορίες βάσει τοποθεσίας (geo-location), να ανανεώνει το περιεχόμενό του online, να επαναφορτίζει πάνω σε βάση στην οποία μπορεί να αιωρηθεί μαγνητικά κάθε φορά που μένει αδρανές για πολλή ώρα κ.α.

Η διαδρομή του Neil είναι μέγαλη μέχρι να ολοκληρωθεί και να μπορέσει να διατεθεί σε μαζική παραγωγή. Η ομάδα σε αυτό το στάδιο βρίσκεται σε αναζήτηση επενδυτών για να μπορέσει να συνεχίσει το όραμά της και να διαθέσει το παιχνίδι τόσο στην ελληνική όσο και την παγκόσμια αγορά.

Ωστόσο, μία δυναμική αρχή έγινε τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ο Neil βρέθηκε στην CES 2017, τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τεχνολογίας, που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Λας Βέγκας. Η Another Circus ήταν μια από τις λίγες ελληνικές εταιρείες που έκλεψε την παράσταση παρουσιάζοντας το δημιούργημά της, σε δικό της εκθεσιακό χώρο, σε επενδυτές και ανθρώπους της τεχνολογίας και του χώρου των start-ups.

H ομάδα αποτελείται από τους:

  • Ευάγγελος Καραπέτσας (Founder και Product Designer – Συνιδρυτής της Another Circus)
  • Τιμολέον Τοκουσμπαλίδης (coFounder και Digital Expert – Συνέταιρος στην Another Circus)
  • Λίζα Κατσουράκη (Product Owner)
  • Χάρης Ιωάννου (Hardware Engineer)
  • Στέλιος Μερσίνας (Hardware Engineer)
  • Χριστίνα Αθανασοπούλου (με ειδίκευση στην ψυχολογία και την παιδοψυχολογία)
  • Tina Turku (Psychologist)
  • Another Circus creative team (illustrators/designers/game developers)

Ο Βαγγέλης Καραπέτσας, Founder και Product Designer – Συνιδρυτής της Another Circus, μίλησεστην εκπομπή «Αθήνα Σήμερα»με τη Νόνη Καραγιάννη για το ένθετο «Η Ώρα της Καινοτομίας».

Νάντια Σκεπετάρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα