back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Saint Startup: Η εφαρμογή που «διδάσκει» την επιχειρηματικότητα

Διαβάστε επίσης

Το ενδιαφέρον και η στροφή στο start-up επιχειρείν στη χώρα μας συνεχώς διευρύνεται και πολλοί είναι εκείνοι που έχουν έξυπνες, καινοτόμες ιδέες, όμως δεν γνωρίζουν από που να ξεκινήσουν και ποια είναι τα βήματα που πρέπει να κάνουν προκειμένου να μετατρέψουν την ιδέα τους σε ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο. Εδώ είναι που εμφανίζεται η Saint Startup, μία δωρεάν web εφαρμογή η οποία καθοδηγεί επίδοξους επιχειρηματίες από τα πρώτα βήματα της ζύμωσης της ιδέας μέχρι τη δημιουργία της επιχείρησης και την απόκτηση πελατολογίου.

Η πρωτοτυπία της έγκειται στο ότι βασίζεται πάνω σε ένα καινούριο μοντέλο διδασκαλίας της επιχειρηματικότητας που λέγεται lean startup («λιτή επιχειρηματική εκκίνηση» στα ελληνικά) και βοηθά τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν πόσο χρήσιμο είναι το προϊόν ή η υπηρεσία που αναπτύσσουν, αν το έχει όντως ανάγκη η αγορά και ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν σε κάθε στάδιο ανάπτυξής τους.

Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να απαντήσει σε μία σειρά βασικών ερωτήσεων για τον τύπο του προϊόντος που αναπτύσσει και τα κανάλια διανομής του. Μετέπειτα του παρουσιάζονται οι κατηγορίες πάνω στις οποίες πρέπει να κινηθεί για να εξελίξει το προϊόν του όπως και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει για να καλύψει την κάθε κατηγορία.

Ολοκληρώνοντας αυτά τα βήματα ο χρήστης συγκεντρώνει μία συνολική βαθμολογία που αποτυπώνει το βαθμό της ετοιμότητας και της ωριμότητας της start-up του τη δεδομένη χρονική στιγμή. Το Saint Startup λειτουργεί και ως εργαλείο μέτρησης της προόδου που σημειώνει η κάθε startup κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής της σε κάθε στάδιο.

«Ήταν στρατηγική μας απόφαση εξ αρχής να απαλλάξουμε τις startups από το άγχος του να μοιράζονται προσωπικές πληροφορίες στην εφαρμογή. Κανένας δεν δίνει την ιδέα του και κανένας δεν μοιράζεται εμπιστευτικές πληροφορίες» μας λέει ο Αντώνης Λιβιεράτος, CEO της Saint Startup, διαβεβαίωνοντας για την ασφάλεια των δεδομένων.

Όλο αυτό το εγχείρημα ξεκίνησε από προσωπική ανάγκη των μελών της ομάδας ανάπτυξης του Saint Startup να δημιουργήσουν ένα εργαλείο που θα εξασφαλίζει την επαφή τους με την startup κοινότητα, αφού οι περισσότεροι εξ αυτών είναι σύμβουλοι επιχειρήσεων.

Σήμερα, ένα μήνα μετά την έκδοση της πρώτης beta version της εφαρμογής και έχοντας ήδη δοκιμάσει την εφαρμογή σε πάνω από 100 startups τον τελευταίο χρόνο, αναμένουν την διεύρυνση του δικτύου τους και προσκαλούν όλους τους επίδοξους επιχειρηματίες να τους γνωρίσουν από κοντά στο 2ο Ελληνογαλλικό Φόρουμ Καινοτομίας «MAZINNOV», το οποίο διεξάγεται στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2017.

Το Saint Startup υποστηρίζεται από τη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθηνών του ΕΒΕΑ, το Bizspark της Microsoft, τη White Advertising και την Pubbuh.

Η ομάδα του Saint Startup:

  • Αντώνης Λιβιεράτος, CEO της Saint Startup & Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα στρατηγικής, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας
  • Παναγιώτης Μαρκαντωνάτος, Business Development & Σύμβουλος startup επιχειρήσεων πάνω στο marketing, με πολυετή εμπειρία στο χώρο της επικοινωνίας
  • Ανδρέας Μαχαίρας, Ανάπτυξη λογισμικού & CEO της Pubbuh, μίας startup που δραστηριοποιείται στο χώρο των εκδόσεων
  • Θάνος Δήμας, με ειδίκευεση σε θέματα Marketing & Digital Marketing
  • Αλέξανδρος Νούσιας, Δικηγόρος με ειδίκευση σε θέματα διανοητικής ιδιοκτησίας και πατεντών
    Johan van den Bossche, Startup Consultant
  • Δανιήλ Φωκάς, CEO της White Advertising, της διαφημιστικής εταιρείας που έχει αναλάβει και το αισθητικό κομμάτι του soaftware της Saint Startup

O Αντώνης Λιβιεράτος μίλησε στην εκπομπή «Αθήνα Σήμερα» με τη Νόνη Καραγιάννη στο πλαίσιο του ένθετου «Η Ώρα της Καινοτομίας.

Νάντια Σκεπετάρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα