back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Άφωνοι οι Αθηναίοι με τους 38 του ελεύθερου κάμπινγκ

Διαβάστε επίσης

Άφωνους άφησε τους περισσότερους Αθηναίους η πρόταση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για την αποποινικοποίηση του ελεύθερου κάμπινγκ αυτήν την περίοδο, που η χώρα αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι, 38 βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, Σταύρο Κοντονή και Πάνο Σκουρλέτη αντίστοιχα, με την οποία υποστηρίζουν πως η ελεύθερη κατασκήνωση θα μπορούσε να είναι μια χρήσιμη προσθήκη εναλλακτικού τουρισμού.

Free-camping

Επίσης, μεταξύ άλλων, σημειώνουν: «αδιαμφισβήτητα οι κατασκηνωτές στηρίζουν την τοπική οικονομία και τις μικρές επιχειρήσεις (παντοπωλεία, χώροι εστίασης, χώροι διασκέδασης και ψυχαγωγίας κ.α.) συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξή τους».

Με βάση τα παραπάνω ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς πώς προσλαμβάνουν την άποψη ότι «δεν πρέπει να στερούνται οι πολίτες το δικαίωμα στην ανεμπόδιστη και οικονομικά ανέξοδη δυνατότητα διακοπών, ανάπαυσης, αναψυχής και απόλαυσης της φύσης, μέσω της ελεύθερης κατασκήνωσης» και καταλήγουν: «η εκ νέου ρύθμιση της ελεύθερης κατασκήνωσης θα μπορούσε να είναι ένα μέτρο αντίστοιχο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ένα δίχτυ ασφαλείας για τους μη έχοντες»

Free-camping

Επιχειρήσαμε να μάθουμε τι πιστεύουν οι Αθηναίοι, για την πρόταση των βουλευτών και πέσαμε πάνω σε ένα απίστευτο τρολάρισμα. Υπήρξαν, βεβαίως, και σοβαρές απαντήσεις. Άλλοι ήταν κατά του ελεύθερου κάμπινγκ άλλοι υπέρ, ωστόσο, όλοι συμφωνούσαν στο άκαιρο του θέματος.

«Αν μας κόψουν κι άλλο τους μισθούς και τις συντάξεις μόνο ελεύθερο κάμπινγκ θα πηγαίνουμε οπότε καλά κάνουν και ζητάνε την αποποινικοποίηση», λέει γελώντας στον Αθήνα 9.84, η Μία.

«Εγώ λατρεύω το ελεύθερο κάμπινγκ αλλά τώρα με τον νόμο Παρασκευόπουλου για τις αποφυλακίσεις δεν νιώθω καθόλου ασφαλής» δηλώνει η Αναστασία.

«Συμφωνώ με την αποποινικοποίηση του ελεύθερου κάμπινγκ εφόσον υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις, αλλά δεν συμφωνώ με την στιγμή που γίνεται αυτή η πρόταση. Υπάρχουν τόσα προβλήματα άλυτα το ελεύθερο κάμπινγκ μας ένοιαξε τώρα;», αναρωτιέται η Μαρία.

«Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε λέει ο σοφός λαός, το ξέρετε;» μας ρωτάει ο Κώστας.

«Ο ύπνος κάτω από τα αστέρια, το μαγείρεμα στην φύση και η κουβεντούλα στην ακροθαλασσιά είναι ανθρώπινο δικαίωμα», αναφέρει ο Μάριος.

«Θα αποποινικοποιήσουν και την κατασκήνωση έξω από τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών φαντάζομαι», αναρωτιέται ο Γρηγόρης.

Free-camping

«Την θεωρώ κάπως ανεπίκαιρη», μας λέει η Βάνα «με την έννοια ότι, θα προτιμούσα να είχε κλείσει θετικά η αξιολόγηση για τους εργαζόμενους τους συνταξιούχους, μετά να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τον ποιοτικό τουρισμό στην χώρα μας και πως θα τον αναπτύξουμε και μετά να εξετάσουμε και αυτό το θέμα. Σε κάθε περίπτωση το ελεύθερο κάμπινγκ θα πρέπει να γίνεται με κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές, οπωσδήποτε να το δέχεται η τοπική κοινωνία, να προστατεύεται το περιβάλλον και να μην ανταγωνίζεται αθέμιτα υπάρχουσες οργανωμένες δομές».

«Σίγουρα είμαι υπέρ της αποποινικοποίησης», σημειώνει ο Βασίλης επισημαίνοντας: «είμαι από νησί, όσοι κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ δεν πάνε σε δωμάτια ούτε σε ξενοδοχεία, αλλά αφήνουν χρήματα στο τόπο, αν τους κυνηγήσουν θα φύγουν από το νησί. Από εκεί και πέρα είναι θέμα παιδείας να αφήσουν καθαρό το μέρος».

«Πρέπει να το αποποινικοποιήσουν», τονίζει η Αγγελική «αυτό που βλάπτει το περιβάλλον, είναι η έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης και παιδείας. Έτσι που ζούμε οι Αθηναίοι εγκλωβισμένοι μέσα στο τσιμέντο είναι δύσκολο να την αποκτήσουμε».

Χιλιαδού camping

«Ό,τι νόμο και να ψηφίσουν, οι Ελληνάρες θα κατασκηνώνουν όπου θέλουν και θα βρωμίζουν τον τόπο είτε επιτρέπεται είτε απαγορεύεται» μας λέει ο Γιάννης.

«Ας ελπίσουμε ότι δεν προετοιμάζονται για την πιθανότητα να καταντήσουμε άστεγοι κατασκηνωτές στην πόλη μας και όχι σε κάποια παραλία» λέει με σαρκαστικό ύφος η Αντιγόνη.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα