back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

10 Νέα Τραγούδια που ηχογραφήθηκαν για τον Αθήνα 9.84

Διαβάστε επίσης

Όλες οι ιστορίες ξεκινούν από κάπου. Αυτή η ιστορία (όπως πολλές ιστορίες αυτόν τον καιρό) ξεκινάει μέσα στην καραντίνα και ενώ όλοι οι εργαζόμενοι του Αθήνα 9,84 ήμασταν πίσω από τα μικρόφωνα  του σταθμού για την ενημέρωση και τον πολιτισμό, αλλά και για αυτό που είναι η καρδιά του ραδιοφώνου: για την παρέα.

Εκεί λοιπόν που όλοι ψάχναμε να βρούμε έναν νέο τρόπο στην καθημερινότητά μας, μπήκε το ερώτημα: τι μπορεί να κάνει το δημοτικό ραδιόφωνο, τι μπορεί να κάνει το ραδιόφωνο αυτής της πόλης, της Αθήνας, τι μπορεί να κάνει ο Αθήνα 9,84 για τη νέα συνθήκη που βίωναν όλοι οι δημιουργοί και τραγουδιστές; Τι μπορεί να κάνει για να στηρίξει το τραγούδι που αγαπάει να μεταδίδει από την συχνότητά του; Η απάντηση ήρθε σχεδόν αυτονόητα. Ένα ραδιόφωνο που έχει ενημερωτικές και μουσικές εκπομπές μεταδίδει τραγούδια, διαχειρίζεται και επικοινωνεί τον μουσικό πολιτισμό μας κάθε ημέρα, πολλές ώρες την ημέρα. Θα φτιάξουμε λοιπόν τραγούδια!  Θα ζητήσουμε από τραγουδιστές αγαπημένους αλλά και από τη νεότερη και νεότατη γενιά, από τραγουδοποιούς και συνθέτες, από την ελληνόφωνη αλλά και την αγγλόφωνη σκηνή του ελληνικού τραγουδιού να ηχογραφήσουν νέα, ακυκλοφόρητα τραγούδια με αφορμή τα 33α γενέθλια του Αθήνα 9,84 και θα πληρώσουμε την παραγωγή τους.

Σκεφτήκαμε ότι με αυτό τον τρόπο μπορούμε να στηρίξουμε όχι μόνο τους ίδιους τους καλλιτέχνες και δημιουργούς αλλά και όσους δουλεύουν με/ για την μουσική. Σαρανταπέντε (45) επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων (μουσικοί, ηχολήπτες, studio κλπ.) συμμετέχουν στις ηχογραφήσεις αυτών των 10  νέων τραγουδιών. Ο Χρήστος Θηβαίος, ο Γιάννης Κότσιρας και η Ελένη Τσαλιγοπούλου συμμετέχουν αφιλοκερδώς και έχουν παραχωρήσει τις αμοιβές τους στους συνεργάτες τους.

Ο Οδυσσέας Ιωάννου, η Μαργαρίτα Μυτιληναίου και ο Χρήστος Παπαμιχάλης απευθύνθηκαν σε καταξιωμένους δημιουργούς και ερμηνευτές αλλά και σε εκπροσώπους της νέας γενιάς που τους χαρακτηρίζει άποψη και δυναμική. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, έγραψαν, ηχογράφησαν και μας παρέδωσαν το νέο υλικό.

Είναι οι:

1.Σπύρος Γραμμένος: «Καφές στην Αθήνα»
(Μουσική – στίχοι: Σπύρος Γραμμένος)

2.Δραμαμίνη: «Τελευταία νύχτα στη Γη»
(Μουσική: Χάρης Μιχαηλίδης – Στίχοι: Γιάννης Μιχαηλίδης)

3.Στάθης Δρογώσης – Ελεονόρα Μανόνα: «Στο Παγκράτι»
(Μουσική: Ελεονόρα Μανόνα – Στίχοι: Στάθης Δρογώσης)

4.Χρήστος Θηβαίος: «Μυλλέρου 27»
(Μουσική – στίχοι: Χρήστος Θηβαίος)

5.Γιάννης Κότσιρας: «Βαγκέο»
(Μουσική: Ηλίας Καμπακάκης – Στίχοι: Ελένη Γιαννατσούλια)

6.Παιδί Τραύμα: « Ο Νικόλας»
(Μουσική – Στίχοι: Παιδί Τραύμα)

7.Μαρία Παπαγεωργίου: «Όλα εδώ περνάνε»
(Μουσική – Στίχοι: Μαρία Παπαγεωργίου)

8.Ελένη Τσαλιγοπούλου: «Περίπατος»
(Μουσική: Άριστείδης Χατζησταύρου – Στίχοι: Ουρανία Λιαρμακοπούλου)

9.Nalyssa Green: «Φως»
(Μουσική – Στίχοι: Nalyssa Green)

10.Sneaky Black: «Dear Wolf»
(Μουσική – Στίχοι: Sneaky Black)

Ο Αθήνα 9.84, από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, προσθέτει στις εκπομπές του και στο ραδιοφωνικό του αέρα αυτά τα 10 ολοκαίνουρια τραγούδια που κάνουν βόλτες στις γειτονιές της Αθήνας ή γεννήθηκαν σε αυτές!

Συντονιστείτε!

Φωτογραφίες:

clapHYPERLINK “http://clap.gr/”.HYPERLINK “http://clap.gr/”gr (Sneaky Black)

Μυρτώ Αποστολίδου (Μαρία Παπαγεωργίου)

Eirini Papavasileiou (Nalyssa Green)

Γιώργος Κρίκος (Παιδί Τραύμα)

Θωμάς Αρσένης (Σπύρος Γραμμένος)

Μυρτώ Αποστολίδου (Χρήστος Θηβαίος)

Τάσος Βρεττός (Ελένη Τσαλιγοπούλου)

Νίκος Βαρδακαστάνης (Στάθης Δρογώσης και Ελεονόρα Μανόνα)

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα