ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Τσίπρας: Σε καλό δρόμο οι συνομιλίες – Δεν υπάρχει συμφωνία

«Υπάρχει απόσταση να διανυθεί. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακόμα για συμφωνία. Αρχές Ιουνίου η επόμενη συνάντηση με Ζάεφ», διαμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Έχουμε διανύσει μεγάλο μέρος της απόστασης αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος. Είναι μια δύσκολη διαδικασία. Δεν είμαστε σε θέση να μιλήσουμε ακόμα για συμφωνία», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Tύπου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Συνόδου ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων.

Χαρακτήρισε, πολύ ουσιαστικές τις συνομιλίες με τον Ζόραν Ζάεφ, τονίζοντας ωστόσο ότι υπάρχουν ακόμα αρκετά ζητήματα, τα οποία χρήζουν διαπραγμάτευσης και διευκρίνισης.

«Είχαμε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συνομιλίες που θα έχουν ιδιαίτερα σημαντικό αντίκτυπο για το μέλλον της περιοχής και συνολικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Πιστεύω ότι έχουμε διανύσει μεγάλο μέρος της απόστασης, αλλά υπάρχει ακόμα απόσταση να διανυθεί. Είναι μια δύσκολη διαδικασία εξετάζουμε βήμα προ βήμα όλες τις λεπτομέρειες, αλλά δεν είμαστε ακόμα σε θέση να μιλήσουμε για συμφωνία», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σημείωσε επίσης ότι κοινή επιδίωξη Ελλάδας και FYROM είναι η επίτευξη συμφωνίας έως της σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο.

«Ψάχνουμε να βρούμε λύσεις, χωρίς να αλλοιώνουμε τις κόκκινες γραμμές»

«Ή συμφωνείς σε όλα ή δεν συμφωνείς σε τίποτε», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση σε ποια σημεία έχουν συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ. «Ψάχνουμε να βρούμε λύσεις, χωρίς να αλλοιώνουμε τις κόκκινες γραμμές», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Δεν επιδιώκουμε μία εύθραυστη συμφωνία που θα μπορούσε να χαθεί μέσα σε λίγους μήνες, αλλά μία συμφωνία που θα αντέξει στο χρόνο που θα αγκαλιαστεί από τους λαούς μας με σεβασμό στην ιστορία και το συναίσθημα. Πάντοτε τα τελευταία μέτρα της διαδρομής είναι τα πιο δύσκολα», σημείωσε.

Νewsroom Aθήνα 9.84

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων