ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search
Βούτσης

Τους Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη επισκέπτεται ο Ν. Βούτσης

Στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης θα μεταβεί στις 5 το απόγευμα ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, προκειμένου να συναντηθεί με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται για περισσότερο από 2 μήνες, δίχως να τους έχει απαγγελθεί κατηγορία.

Ο κ. Βούτσης είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτειακός παράγοντας, ο οποίος επισκέπτεται τους δύο αξιωματικούς και όπως αναφέρεται, στο σχετικό δελτίο Τύπου, αυτό κατέστη δυνατό κατόπιν εντατικών διαβουλεύσεων των αρμόδιων ελληνικών υπηρεσιών με την τουρκική πλευρά.

Ακόμη, υπογραμμίζεται ότι, ο κ. Βούτσης θα μεταφέρει στους Έλληνες στρατιωτικούς την ομόθυμη στήριξη του Κοινοβουλίου και θα τους διαβεβαιώσει για τις άοκνες προσπάθειες της Ελλάδας με στόχο την άμεση απελευθέρωσή τους.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τις συνθήκες κράτησης τους.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται επίσης, ότι, ο Πρόεδρος της Βουλής βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τις οικογένειες των στρατιωτικών εκφράζοντας τη συμπαράσταση της Βουλής των Ελλήνων στην περιπέτεια των παιδιών τους και την ετοιμότητά της να τους παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια.

Σημειώνεται ότι, ο κ. Βούτσης θα μεταβεί στην Αδριανούπολη από την Κωνσταντινούπολη όπου βρίσκεται, συνοδευόμενος από επίσημη αντιπροσωπεία, για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων για τον εορτασμό της 25ης επετείου από την ίδρυση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Συνεργασία των χωρών του Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).

«Η Ελλάδα απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών»

Ο Πρόεδρος της Βουλής, στo περιθώριο της Διάσκεψης Προέδρων των Κοινοβουλίων του ΟΣΕΠ στην Κωνσταντινούπολη κλήθηκε να σχολιάσει σε κρατικό κανάλι της Τουρκίας τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις και εξέφρασε την ανάγκη να εργάζονται συστηματικά και οι δύο πλευρές, χωρίς προκλήσεις, αμφισβητήσεις και δημιουργία τριβών και προβλημάτων.

Τόνισε δε, ότι η Ελλάδα απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται, χωρίς να τους έχει αποδοθεί κατηγορία, στις φυλακές Αδριανούπολης.

Δημήτρης Ράντος – Στέλλα Παπαμιχαήλ

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων