ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Κόντρα υπ. Εσωτερικών – ΚΕΔΕ με αφορμή το νομοσχέδιο «Κλεισθένης»

Στα άκρα έχει φθάσει η κόντρα μεταξύ υπουργείου Εσωτερικών και της ΚΕΔΕ με αφορμή το νομοσχέδιο «Κλεισθένης» για την Αυτοδιοίκηση.

Την κόντρα πυροδότησε η άρνηση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, να δεχθεί την αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ επειδή καθυστέρησε μια ώρα στο προγραμματισμένο ραντεβού τους.

Ως αποτέλεσμα, η συνάντηση μετατέθηκε για μια ώρα αργότερα, αλλά δεν έγινε ποτέ, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων χαρακτήρισε προσβλητική τη στάση του υπουργείου απέναντι τους.

Κατόπιν αυτού το ΔΣ της ΚΕΔΕ αποφάσισε να ξεκινήσει ενημερωτική καμπάνια με τηλεοπτικά σποτ, να αποστείλει επιστολή στον πρωθυπουργό ζητώντας συνάντηση μαζί του για το θέμα και να συστήσει διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία σε 14 μέρες θα επεξεργαστεί τον Κλεισθένη παρουσιάζοντας τις θέσεις της ΚΕΔΕ.

Τέλος, αποφασίστηκε περιοδεία σε όλες τις περιφερειακές ενώσεις της χώρας με σκοπό να ενημερωθούν οι δήμαρχοι από το προεδρείο της Ένωσης για το ακριβές περιεχόμενο του νομοσχεδίου και τις επιπτώσεις που θα επιφέρει στο θεσμό της αυτοδιοίκησης.

Γιώργος Μανουσακάκης

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων