ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

5.000 μαθητές θα συμμετάσχουν στον Σχολικό Αθλητισμό Δ΄Αθήνας

Από τη Δευτέρα 21 Μαΐου έως και την Παρασκευή 25 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Π. Φαλήρου οι δραστηριότητες για τον Σχολικό Αθλητισμό Δ΄Αθήνας. 

Ο Σχολικός Αθλητισμός Δ΄Αθήνας διεξάγεται από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Δ΄Αθήνας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Σ΄αυτό συμμετέχουν 51 γυμνάσια, με 5.000 μαθητές και μαθήτριες σε 9 αθλητικές δραστηριότητες όπως:υδατοσφαίριση, καλαθοσφαίριση 3χ3,αντισφαίριση, ξυλορακέτες, μπάντμιντον, τοξοβολία και ποδόσφαιρο.

Οι ομάδες θα είναι μικτές δηλ. θα έχουν και αγόρια και κορίτσια και δεν θα υπάρχει νικητής, ενώ όλοι θα κάνουν όλα τα παιχνίδια.

Το προαύλιο μεταφέρεται στα γήπεδα

Η ιδέα ήταν του Ηρακλή Κέλλη, Σχολικού Συμβούλου Φυσικής Αγωγής του οποίου το μότο είναι: «Ο αθλητισμός είναι ένα μεγάλο προαύλιο και εμείς μεταφέρουμε το προαύλιο στους αθλητικούς χώρους».

Όπως τόνισε η Μαρία Παπαδοπούλου, Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής, πρόκειται για «μια δράση ενταγμένη στα πλαίσια του Be Active όπου μια εβδομάδα αφιερώνεται στον εορτασμό σχολικού αθλητισμού σε όλη την Ευρώπη. Στόχος είναι να αυξηθεί η φυσική δραστηριότητα των ανθρώπων καθώς μόνο το 9% πανευρωπαϊκά έχει καλή φυσική δρασηριότητα».

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄Αθήνας, Αριστοτέλης Βαρελάς, δήλωσε: » Στόχος του προγράμματος είναι όλοι οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με κάποιο άθλημα».

Κωνσταντίνα Πλαστήρα

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων