ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search
egimosini

Περιγεννετική φροντίδα σε δομές του δήμου Αθηναίων

Έγκυες και νέες μητέρες, μπορούν να βοηθηθούν είτε προλαμβάνοντας είτε αντιμετωπίζοντας επιπλοκές της εγκυμοσύνης ή της λοχείας, σε δομές του δήμου Αθηναίων.

Έως τον Απρίλιο του 2019, η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Φαιναρέτη» συμπράττει ως εταίρος του Δήμου Αθηναίων στο έργο «Ενίσχυση της απασχόλησης και ενσωμάτωση Κοινωνικών υπηρεσιών στο Δήμο Αθηναίων ([email protected]). Έτσι με εξειδικευμένο προσωπικό μία μαία και μία ψυχολόγο η «Φαιναρέτη» προσφέρει περιγεννητική φροντίδα στο Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο Πατησίων (Σαρανταπόρου 4) καθώς και στο Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας (Παλαιό Φρουραρχείο).

dimotiko_iatrio_patision

Η «Φαιναρέτη»

Η οργάνωση πήρε το όνομά της από την Φαιναρέτη σύζυγο του Σωφρονίσκου και μητέρα του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Σωκράτη, της οποίας το επάγγελμα ήταν μαία. Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Φαιναρέτη» ιδρύθηκε το 2006 με σκοπό την έρευνα και την παρέμβαση για την προαγωγή της υγείας της γυναίκας και της οικογένειας στην Ελλάδα. Κύριος στόχος της εταιρείας είναι η μελέτη, ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη προγραμμάτων και δράσεων κάθε μορφής για την προώθηση της φροντίδας και της υποστήριξης της εγκύου, της νέας μητέρας του νεογνού και της οικογένειας.

Ο Αθήνα 9.84 επισκέφτηκε το Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο Πατησίων και συνομίλησε με την ψυχολόγο Αναστασία Ζαμπουνίδου.

dimotiko_iatrio_patision

«Από την 1η Μαΐου του 2017 βρισκόμαστε στο δημοτικό ιατρείο μία μαία και εγώ. Παρέχουμε φροντίδα καθ όλη την περιγεννετική περίοδο, δηλαδή, κατά την διάρκεια της κύησης έως και ένα χρόνο μετά, σε εγκύους, νέες μαμάδες, τους συντρόφους τους και τα νεογνά, εξηγεί η κα Ζαμπουνίδου.  «Η μαία δίνει πληροφορίες και συμβουλές π.χ. για την διατροφή και τις συναισθηματικές αλλαγές στην εγκυμοσύνη. Μαθήματα για την ανακούφιση του σώματος ή τους πόνους του τοκετού, για τον θηλασμό, συμβουλές σε θέματα συμπεριφοράς στους μελλοντικούς μπαμπάδες. Επίσης γίνονται παραπομπές σε παιδίατρο ή γυναικολόγο όταν παρατηρηθεί ανάγκη».

«Η μαία έχει μεγάλη ζήτηση από τους ωφελούμενους του Ιατρείου. Έρχονται και Ελληνίδες και ξένες. Οι Ελληνίδες ζητούν κυρίως ψυχολογική υποστήριξη ενώ οι ξένες μαιευτική φροντίδα» συμπληρώνει η κα Ζαμπουνίδου.

dimotiko_iatrio_patision

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του προγράμματος παρέχονται:

α) μαιευτική φροντίδα, ενημέρωση και συμβουλευτική σε έγκυες.

β) μαιευτική φροντίδα και υποστήριξη σε λεχωίδες και μητέρες (για το διάστημα που θηλάζουν).

γ) παρακολούθηση και φροντίδα σε νεογέννητα (μέχρι την 28η ημέρα ζωής).

δ) αξιολόγηση και παρακολούθηση της ψυχικής υγείας των γυναικών και των συντρόφων τους από την εγκυμοσύνη έως και 12 μήνες μετά των τοκετό.

Οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν.

Καλλιόπη Ασλανίδου

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων