ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search
Νίκος Ανδρουλάκης

Nίκος Ανδρουλάκης: «Πρέπει να πάμε σε «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών»

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή “Στάση των 2“ με τον Αρη Τόλιο.

Αναλυτικά:

Νίκος Ανδρουλάκης: “Ο κόσμος που ήρθε και μας τίμησε το Νοέμβριο σε καμία των περιπτώσεων δεν θέλει να βλέπει μια εικόνα βανδαλοποίησης, χωρίς ενιαία στρατηγική και αυτή η ενιαία στρατηγική δεν προκύπτει από μια βαθιά δημοκρατική, θεσμική λειτουργία.

Γι αυτό θεωρώ ότι όλοι πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους και να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή η ευκαιρία που έχουμε μετά το Νοέμβριο, δεν πρέπει να σπαταληθεί. Είναι μεγάλη ευκαιρία να δυναμώσει η παράταξή μας έναντι και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και αυτός είναι ο στρατηγικός στόχος που θα υπηρετήσω μέχρι τέλους.”

                                               *ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

Αρης Τόλιος: Οταν όμως το ΚΙΝΑΛ βάζει θέμα συνταγματικής αναθεώρησης και ξαφνικά την αποσύρει στο όνομα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και αυτό είναι μια εικόνα που δεν συνάδει με αυτό που μας περιγράψατε προηγουμένως. Αποτελεί ευθύνη της ηγεσίας .

Νίκος Ανδρουλάκης: “ Είναι προφανές ότι υπάρχουν κάποια λάθη τα οποία πρέπει να διορθωθούν. Να κοιτάμε όμως τη μεγάλη εικόνα που είναι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε μια κυβέρνηση η οποία -καλώς ή κακώς- τελειώνει χρονικά το πρόγραμμα και λέει στο λαό ότι το χρονικό πέρας του προγράμματος σημαίνει έξοδο της Ελλάδος από τα αδιέξοδα που αντιμετώπιζε τόσα χρόνια.

Κάτι βαθιά πλασματικό με 30 δις ληξιπρόθεσμα χρέη και πλεονάσματα που συσσωρεύονται με μεγάλες θυσίες του λαού, πολύ υψηλή φορολόγηση και βέβαια με την ανεργία να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και τα νέα παιδιά να φεύγουν στο εξωτερικό

Το να έρθει ο Πρωθυπουργός τη Βουλή και να μας πει πως η Ελλάδα μετά το πέρας του προγράμματος θα έχει έναν φθηνό δανεισμό για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και όχι να πάμε σε μια κρίση τύπου 2015, είναι η κορωνίδα της συζήτησης. Εκεί πρέπει να σταθούμε.”

Αρης Τόλιος: Να παραδεχτείτε όμως ότι το άνοιγμα της συνταγματικής αναθεώρησης ήταν αυτό που είπατε εσείς ότι μπορεί να υπάρχουν και κάποια λάθη.

Νίκος Ανδρουλάκης: “Αλλο είναι το θέμα τη Συνταγματικής αναθεώρησης και άλλο το θέμα του κλεισίματος ενός οικονομικού κύκλου που ο Πρωθυπουργός βαφτίζει έξοδο για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, ενώ πρέπει να μας πει πως η βασική του ευθύνη που είναι η χώρα το επόμενο διάστημα να έχει μια φθηνή χρηματοδότηση, υπηρετείται από τη στρατηγική που έχει επιλέξει η κυβέρνηση”

                             *ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΜΗΣΗ ΤΗΣ Β ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

Αρης Τόλιος : Να σας πάω σε ένα άλλο θεσμικό θέμα που είναι η κατάτμηση της Β Αθηνών, όπου και εδώ είναι αμφίβολο εάν πρέπει να συναινέσει το ΚΙΝΑΛ , υπό την έννοια ότι προέχει να απαλλαγούμε από αυτή την κυβέρνηση.

Νίκος Ανδρουλάκης: “Είναι ένα σημαντικό ζήτημα εξυγίανσης του πολιτικού συστήματος, κάτι που πρέπει να γίνει για όλες τις μεγάλες περιφέρειες, οι οποίες και πρέπει να αποκτήσουν μια αναλογικότητα, ώστε να έχουμε μια ποιοτική δημοκρατία.”

Αρης Τόλιος: Θα την ψηφίσετε;

Νίκος Ανδρουλάκης:Λέω ποια είναι η θέση μου. Είναι ξεκάθαρη. Πρέπει να πάμε σε σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών. Τώρα αν ο κύριος Τσίπρας προσπαθεί μέσα από ένα σημαντικό θέματο οποίο πρέπει να γίνει πράξη, να στήσει ένα παιχνίδι που έχει να κάνει με επικοινωνιακά χαρακτηριστικά…”

Σε άλλο σημείο ο κ Ανδρουλάκης για το ίδιο θέμα είπε: “Ο Πρωθυπουργός αν πίστευε πραγματικά ότι πρέπει να σπάσει η Β Αθήνας, δεν θα έφερνε αυτή την καινοτομία – την οποία εγώ θα την υπερασπιστώ – μαζί με τον εκλογικό νόμο; Γιατί δεν την έφερε τότε ως μεταρρύθμιση την ώρα του εκλογικού νόμου και την φέρνει τώρα ξεχωριστά; Δεν πιστεύει σε αυτήν, αλλά προσπαθεί πάλι να μας εγκλωβίσει σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι. Αυτή είναι η στρατηγική του”.

                                                           *ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

Νίκος Ανδρουλάκης: “Εμείς με όλη την καλή διάθεση είπαμε εξ αρχής πως είμαστε πολύ θετικοί εάν η λύση είναι erga omnes, με άρση των αλυτρωτισμών και με σύνθετη ονομασία. Υπάρχει όμως ένα θέμα , αυτή είναι η θέση της χώρας μας .Εμείς δεν κάνουμε παιχνίδια με τα εθνικά θέματα, είναι η θέση της χώρας τα τελευταία 10 χρόνια.

Σε σχέση με αυτά που έχει κάνει η Κυβέρνηση, η οποία δεν έκανε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών σας αναφέρω ότι δεν έκανε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών,για να ενημερώσει θεσμικά που πάει αυτή η κατάσταση. Που ακούμε κάθε μέρα και ένα άλλο σενάριο. Βλέπετε να υπηρετείται η στρατηγική της συναίνεσης; Δηλαδή τη συναίνεση ποιος θα την χτίσει; Η αντιπολίτευση ή η Κυβέρνηση; Εχετε δει εσείς κανένα σχέδιο συναίνεσης από τον Πρωθυπουργό; Βασικός πρωταγωνιστής για να κτιστεί ένα πλαίσιο συναίνεσης είναι ο Πρωθυπουργός.”

Αρης Τόλιος: Δεν διαφωνώ σε αυτά που λέτε για τη συναίνεση, αλλά υπάρχουν διάφορες προσεγγίσεις για το πώς θα φτάσουμε σε μια λύση και αναφέρομαι στη θέση του κ Βενιζέλου για διεθνή συμφωνία που θα υπερισχύει του Συντάγματος , ώστε έτσι να οδηγηθούμε σε λύση. Θα συμφωνήσετε εάν έρθει μια τέτοια προοπτική λύσης;

Νίκος Ανδρουλάκης: “Είναι ένα σοβαρό σενάριο. Μια τεκμηριωμένη επιστημονική άποψη. Το καλύτερο για την Ελλάδα θα ήταν να γίνει και το ένα και το άλλο, δηλαδή οι βουλευτές μιας πλειοψηφίας στη πΓΔΜ να ψηφίσουν και την αλλαγή του Συντάγματος. Αυτό θα ήταν το καλύτερο σενάριο”

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων