ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Mάκης Βορίδης: «Προυπόθεση της ΝΔ να ανοίξει η συζήτηση για τη ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού»

Ο βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Μάκης Βορίδης μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή “Στάση των 2” με τον Αρη Τόλιο

Αναλυτικά:

                                                                    *ΓΙΑ ΤΗ NOVARTIS

Αρης Τόλιος: Την Παρασκευή φαντάζομαι ότι θα έχουμε μια σύγκρουση υψηλών τόνων στη Βουλή, με αφορμή τη Νovartis

Μάκης Βορίδης: “Δεν είμαι και τόσο βέβαιος. Οπως καταλαβαίνετε το σύνολο της Βουλής θα είναι στη λογική του να μην ασκηθεί η ποινική δίωξη.Η ουσία είναι ότι αυτή η υπόθεση που ξεκίνησε ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο από τη Βουλή πάντως φεύγει με πρόταση να μην κινηθεί η ποινική δίωξη.”

Αρης Τόλιος: Οι 10 κάλπες έχουν κανένα νόημα την Παρασκευή

Μάκης Βορίδης: “Θα μπορούσε κανείς να πει ότι η μία κάλπη είναι ΝΑΙ η ΟΧΙ στην πρόταση της πλειοψηφίας, στο πόρισμα της προανακριτικής. Η να πάει και να εξειδικεύσει κατά κατηγορία και πρόσωπο. Επειδή εδώ δεν εξειδικεύονται κατηγορίες υπάρχει μια ιδιομορφία που έχουμε αντιμετωπίσει από την πρώτη στιγμή. Ιδιαίτερες κατηγορίες δεν αναφέρονται στο συγκεκριμένο πόρισμα. Αυτό έγινε για να υπηρετήσει το σενάριο της σκευωρίας. Το ενδιαφέρον για εμάς είναι εάν θα κινηθεί ή ΟΧΙ η ποινική δίωξη για τους εμπλεκόμενους. Εάν η Βουλή πει ΝΑΙ τότε φτιάχνει το Ειδικό Δικαστήριο.Εάν πεί ΟΧΙ τότε η διαδικασία σταματάει εκεί. Οπότε η απάντηση είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ χωρίς αιτιολόγηση.”

                                                        *ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΜΗΣΗ ΤΗΣ Β ΑΘΗΝΩΝ

Αρης Τόλιος: Στο θέμα κατάτμησης της Β Αθήνας η ΝΔ και θέση έχει και προσωπική δέσμευση του κ Μητσοτάκη  αυτό αποτελεί και νερά κάνει.

Μάκης Βορίδης: “Δεν κάνει νερά η ΝΔ. Είπαμε πως είμαστε υπέρ, αλλά δεν μπαίνουμε σε μια λογική στην οποία θα συζητήσουμε μόνον για τη Β Αθηνών. Για τη ΝΔ αποτελεί προϋπόθεση να ανοίξει η συζήτηση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού , για τον κόσμο που έχει φύγει μέσα στην κρίση, προκειμένου να συζητηθεί και η κατάτμηση της Β’ Αθήνας. Η ΝΔ έχει καταθέσει πρόταση νόμου για την ψήφο του απόδημου ελληνισμού από το 2016 και θα πρέπει η κυβέρνηση να αιτιολογήσει την άρνηση της. Δεν μπορούμε να συζητάμε αποσπασματικά μόνον και ό,τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ.”

Αρης Τόλιος: Εάν μπούμε σε μια άσκηση κατάτμησης της Β Αθηνών το θέμα των πρόωρων εκλογών που επίμονα ζητά η ΝΔ απομακρύνεται γιατί δεν είναι απλό θέλει σχεδιασμό , βάθος χρόνου κλπ.

Μάκης Βορίδης: “ Δεν θέλει τίποτα, διότι ο νόμος είναι έτοιμος και αν θέλουμε να το κάνουμε μπορούμε να το κάνουμε άμεσα.”

                                                     *ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

Αρης Τόλιος: Στην περίπτωση που προκριθεί μια λύση μιας αλά Βενιζέλου , δηλαδή μια διεθνούς συμφωνίας που να περιλαμβάνει όλες τις προυποθέσεις που θέλουμε εμείς και να υπερισχύει του Συντάγματος, η ΝΔ θα την κάνει αποδεκτή;

Μάκης Βορίδης: “Ολος ο χειρισμός που έχει γίνει έχει ήδη υπονομευθεί και έχει διχάσει τον ελληνικό λαό. Όλη η διεργασία έτσι όπως κινήθηκε στο σύνολο της στην πραγματικότητα υπηρετούσε εσωτερικές στοχεύσεις και όχι επίλυση θεμάτων, Για αυτό τον λόγο δεν σεβάστηκε τον ελληνικό λαό, για αυτό το λόγο διαίρεσε τον ελληνικό λαό και έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ δεν θα συμπράξει σε οποιαδήποτε λύση που διχάζει τον ελληνικό λαό και ενώνει τον Σκοπιανό λαό.

ΑΘΗΝΑ 9.84” – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων