ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Περί δεξιοτήτων ο λόγος….

Το 1ο Youth Work Fair Festival φιλοξενείται στο υπερσύγχρονο Σεράφειο κολυμβητήριο του δήμου Αθηναίων σήμερα Τετάρτη 18 Απριλίου από τις 11:00 – 20:00, σε μία ημέρα γιορτής του «youth work» γεμάτη βιωματικά σεμινάρια, ομιλίες, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ορθών πρακτικών.

Στόχος των διοργανωτών είναι να αναδείξουν τα άγνωστα σημεία και οπτικές της εργασίας με τους νέους, των πολιτικών για τη νεολαία, και της συμμετοχής της νεολαίας.

Στο πρόγραμμα του 1ου Youth Work Fair Festival υπάρχουν εξειδικευμένες παρουσιάσεις αναφορικά με τα διαφορετικά εργαλεία εργασίας και τις ποικίλες προσεγγίσεις των εργαζομένων σε θέματα νεολαίας όπως μαθησιακές μέθοδοι εκτός του κλασσικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Επίσης πραγματοποιούνται βιωματικά εργαστήρια σχετικά με την ενίσχυση των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, την εξοικείωση των εκπαιδευτικών με τη νεανική εργασία, τη συνεργασία με άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες κλπ.

Καθ΄όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ οι φορείς που συμμετέχουν δίνουν πληροφορίες για τη δράση τους στα 15 περίπτερα που έχουν στηθεί γι΄αυτό το σκοπό.

Το 1ο Youth Work Fair Festival απευθύνεται σε ανθρώπους που συνυπάρχουν επαγγελματικά με νεολαία δηλαδή σύμβουλοι νέων που εργάζονται στους φορείς που παίρνουν μέρος.

Με δηλώσεις τους κάποιοι από τους νέους που συμμετέχουν στο φεστιβάλ τόνισαν μεταξύ άλλων ότι σε αυτή τη διοργάνωση αποφασίζουν οι ίδιοι για το μέλλον τους. Κάποιοι άλλοι υπογράμμισαν ότι ανακαλύπτουν εργαλεία της προσωπικότητας τους που δεν τα ήξεραν μέχρι τώρα, ενώ κάποιοι άλλοι έκαναν λόγο για νέους δρόμους και αλλαγή τρόπου σκέψης με άτυπες μαθησιακές μεθόδους που δε γνώριζαν μέχρι τώρα.

Το σημαντικό για τους φορείς που συμμετέχουν είναι η γνωριμία με τους νέους και τα προσόντα που σίγουρα στο μέλλον θα ξέρουν που θα τα βρουν για να βοηθήσουν τον οργανισμό που δουλεύουν να πάει ένα βήμα μπροστά. «Όχι δεν πρόκειται να βρω δουλειά σήμερα», τόνισε η Boyka από τη Βουλγαρία «όμως πια με ξέρουν και όλα είναι πιθανά».

«Ανακαλύψαμε κομμάτια του εαυτού μας που είναι ικανά να μας οδηγήσουν στην εύρεση εργασίας και όχι μόνο», σημείωσε η Αμερίσα από την Καλαμάτα, ενώ ο Νίκος που είναι πολύ κοντά στο στόχο δήλωσε ότι «μόνο κερδισμένος μπορεί να αισθανθεί κάποιος συμμετέχοντας σε αυτή τη γιορτή που σου δίνει εργαλεία καθ΄όλη τη διάρκεια της για να ξανακερδίσεις τη ζωή και να πλησιάσεις αν όχι να φτάσεις στο στόχο μέσα από τις επιλογές που σου δίνουν οι άνθρωποι που ξέρουν».

Οι Συμμετέχοντες φορείς είναι ΆΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας, ΕΛΙΞ, Ινστιτούτο Γκαίτε, Πανελλήνιο Σωματείο Συμβούλων Νέων, Action Synergy, Career Sign, Connect Athens Youth Centre, ERDIC, ESN, Hellenic Youth Participation, Labyrinth Senses, Solidarity Mission, Team Europe Greece-Δημήτρης Μαραγκός, YouthNet Hellas.

ΔΕΣ8
ΔΕΣ7
ΔΕΣ6
ΔΕΣ88

Δέσποινα Μπαρδάκου

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων