ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search
elpidos2030

Φτιάχνοντας περιοδικά για την καταπολέμηση της φτώχειας και όχι μόνο

Μία ολοήμερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Πλατεία Βικτωρίας με δράσεις, συναυλίες, συζητήσεις και εργαστήρια γύρω από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης την Κυριακή 22 Απριλίου,11:00 – 22:00.
Στόχοι, που έχουν θεσπίσει τα Ηνωμένα Έθνη για να υλοποιηθούν μέχρι το 2030.

Οι 17 Στόχοι έχουν τεθεί για να κάνουν τον κόσμο καλύτερο έως το 2030. Κι αυτό μπορούμε να επιτευχθεί δίνοντας τέλος στη φτώχεια, καταπολεμώντας τις ανισότητες και αντιμετωπίζοντας την κλιματική αλλαγή.

«Στόχος μας είναι» λέει στον Αθήνα 9.84 η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη ιδρυτικό μέλος του World Human Forum, « να ευαισθητοποιήσουμε την ελληνική κοινωνία για τους στόχους των Ηνωμένων Εθνών για την Βιώσιμη Ανάπτυξη για το 2030. Το 2030 μπορεί να φαντάζει μακρινό.  Είναι όμως ο κόσμος που θα ζήσουν τα παιδιά μας και για αυτό χρειαζόμαστε ένα κοινό όραμα. Αυτοί οι στόχοι είναι πολύ σημαντικοί. ¨Όλες οι χώρες έχουν συμφωνήσει πως πρέπει να επιτευχθούν. Πρόκειται για στόχους για λιγότερη φτώχεια, λιγότερες ανισότητες, προστασία του περιβάλλοντος. Αυτά δεν μπορεί να μείνουν μόνο στα χαρτιά. Για να γίνουν πραγματικότητα, πρέπει να τα μάθει ο κόσμος».

elpidos 2030

Elpidos2030 photo-press @ Victoria Square Project

Δημιουργία περιοδικών

Κεντρική δράση της εκδήλωσης θα είναι τα εργαστήρια fanzine, η δημιουργία δηλαδή αυτοσχέδιων περιοδικών, όπου θα αποτυπώνονται οι προτάσεις και τα σχέδια γύρω από έναν ή περισσότερους παγκόσμιους στόχους. Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο Victoria Square Project (Ελπίδος 13) με την υποστήριξη της ομάδας «These Are a Few of Our Favorite Things».

40.000 μαθητές από 700 σχολεία

Στον ίδιο χώρο θα παρουσιαστεί η συλλογική έκθεση των fanzines, που δημιούργησαν 40.000 μαθητές από 700 σχολεία, αποτυπώνοντας προτάσεις και ιδέες με βάση πάντα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

«Με την εκδήλωση στοχεύουμε επίσης να αναδείξουμε και μια εκστρατεία που πραγματοποίησε η ActionAid Eλλάς, επισημαίνει η κα Μητσοτάκη, «στα σχολεία μας, όλον το Μάρτιο, για την ευαισθητοποίηση των μαθητών  στο θέμα των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, που έχουν θεσπίσει τα Ηνωμένα Έθνη.

40.000 μαθητές από 700 σχολεία,πήραν μέρος σε αυτήν την εκστρατεία. Αυτό πιστεύουμε πως πρέπει να το γιορτάσουμε και θα το γιορτάσουμε όλοι μαζί στην εκδήλωση της Κυριακής 22 Απριλίου. Τα παιδιά ζωγράφισαν, σκέφτηκαν σε τι κόσμο θέλουν να ζήσουν, έγραψαν. Τα παιδιά είναι, τελικά, αυτά που μας δείχνουν τον δρόμο. Τα μηνύματα τους, λοιπόν, θα μοιραστούμε με όλους τους Αθηναίους την επόμενη Κυριακή στην Πλατεία Βικτωρίας».

Οι διοργανωτές

Η εκδήλωση αποτελεί πρωτοβουλία του World Human Forum με τη συμμετοχή και υποστήριξη διαφόρων φορέων, οργανώσεων και κινήσεων και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, μια διάκριση που έλαβε ο δήμος της Αθήνας και η πόλη μας από την UNESCO με διάρκεια ενός χρόνου, από τις 23 Απριλίου 2018 – 22 Απριλίου 2019. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η ActionAid Eλλάς, το Victoria Square Project και η Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη.

Victoria_ Square_ Project

Victoria Square Project (Ελπίδος 13)

Παράλληλες εκδηλώσεις

Στον πεζόδρομο της οδού Ελπίδος και στην Πλατεία Βικτωρίας, έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

11:00-12:00: Συναυλία και δράση για τα παιδιά από την παιδική διαπολιτισμική χορωδία της Polyphonica στην Πλατεία Βικτωρίας.

11:00-19:00: Συλλογική εικαστική δράση Τέχνη μαζί / arTogether (από την Ιωάννα Ράλλη).

12:00-20:00: Παρουσίαση και ενημέρωση του κοινού για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης από οργανώσεις και φορείς στον πεζόδρομο της Ελπίδος, στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος.

Platia_viktorias

«Βιώσιμη Ευρώπη για Όλους»

12:00-14:00: Εργαστήρι Fanzine για παιδιά στο Victoria Square Project (ActionAid/These Are A Few Of Our Favorite Things).

13:00-14:00: Κηπευτική δράση σε παρτέρι της πλατείας Βικτωρίας για ενήλικες (Οργάνωση Γη).

14.00 – 16.00: Συλλογή fanzines της Athens Zine Bibliotheque. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεφυλλίσουν fanzines από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, καθώς και να εμπνευστούν για τις δικές τους δημιουργίες.

14:00-15:00: Θεατρικές αναγνώσεις παραμυθιών της Ροδούλας Παππά στο Victoria Square Project (Εκδόσεις Νεφέλη).

16:00 -16:30: Προβολή του ντοκιμαντέρ “One over many” στο Victoria Square Project (SOFFA).

17:00-18:30: Επιδαπέδιο παιχνίδι στην οδό Ελπίδος (Οργάνωση Γη).

18:30-20:00: Ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης μιλά και συζητά για τη δική του Πλατεία Βικτωρίας στο Café de Poetes.

18:30-20:00: Εργαστήρι Fanzine για ενήλικες στο Victoria Square Project (ActionAid/These Are A Few Of Our Favorite Things).

18:30-19:30: Μπόλιασμα στις Νεραντζιές στην οδό Ελπίδος και Μονής Προδρόμου (Οργάνωση Γη).

20:00-21:00: Συναυλία της Χορωδίας του Συλλόγου «Δόμνα Σαμίου» με τη συμμετοχή της Κατερίνας Παπαδοπούλου, στη γωνία Ελπίδος και Πλατεία Βικτωρίας.

21:00-22:00: Αφρικανική μουσική και χορός στο Victoria Square Project (Mandela Gals).

Καλλιόπη Ασλανίδου

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων