ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Παύλος Γερουλάνος: «Το Κίνημα Αλλαγής ιδρύθηκε σε λάθος βάση»

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Βασίλη Πάικο.

Αναλυτικά :

                                           * ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ή πραγματικότητα είναι ότι το Κίνημα Αλλαγής ιδρύθηκε πάνω σε λάθος βάση. Κατ’ αρχήν νομίζω ότι η ίδρυση του κινήματος Αλλαγής είναι περισσότερο η περιχαράκωση κάποιων υπαρκτών και μάλλον πεπαλαιωμένων πολιτικών δυνάμεων παρά μια προσπάθεια αναγέννησης ενός σοβαρού χώρου τον οποίο σήμερα έχει ανάγκη η ελληνική πολιτική. Θα περίμενα να γίνει μία διαδικασία , η οποία πρώτη προτεραιότητα που θα έχει θα είναι να εκφραστεί ένα πολιτικό πλαίσιο που να διαφοροποιείται από τα δύο πολιτικά κόμματα δεξιά και αριστερά μας. Δηλαδή αν θέλουμε να έχουμε ένα ζωτικό χώρο ύπαρξης σαν κόμμα, σαν χώρος πρέπει να εκφράσουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που εκφράζει η συντήρηση , για μένα της αριστεράς και η συντήρηση της δεξιάς. Η δεύτερη προτεραιότητα είναι να επιλεγούν στελέχη , τα οποία να μπορούν αυτό να το συνδέσουν με την κοινωνία. Και σε τρίτη φάση μπορούμε να συζητήσουμε τις συμμαχίες , την αλλαγή ονόματος ή οτιδήποτε άλλο. Αν δεν κάνεις τα δύο πρώτα τότε το τρίτο παραμένει χωρίς ουσία, παραμένει στο κενό και αυτό είναι που βλέπουμε σήμερα με το Κίνημα Αλλαγής.”

                                                      *ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα, που έχει ιστορία και την έχει επειδή δημιούργησε όραμα για την Ελλάδα. Το όραμα αυτό έλεγε, ότι εγώ θέλω την απελευθέρωση του Έλληνα. Αυτό είναι ένα στιβαρό όραμα γύρω από το οποίο συσπειρώθηκαν πολύ σημαντικές δυνάμεις για αυτό δημιούργησε την ιστορία που δημιούργησε με τα καλά και τα κακά του.

Το ΠΟΤΑΜΙ είναι ένα κόμμα πιο ευκαιριακό, βασισμένο πιο πολύ σε προσωπικότητες παρά σε ιδέες, για το οποίο ξέρουμε όλοι ή όσοι τέλος πάντων παρακολουθούν την πολιτική στην Ελλάδα, ότι ο λόγος ύπαρξής του είχε πεπερασμένες δυνατότητες. Τι έχουμε κάνει λοιπόν σήμερα; Με το να μετονομάσουμε το ΠΑΣΟΚ σε Κίνημα Αλλαγής έχουμε αφαιρέσει το ιδεολογικό-πολιτικό στίγμα , το οποίο του έδωσε τη ζωή του και την ιστορία του και το έχουμε εντάξει στα κόμματα , τα οποία έχουν πιο πολύ ευκαιριακούς στόχους.”


                                                      *ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Ένα από τα μεγάλα θέματα που συζητήθηκαν στο συνέδριο , τουλάχιστον μέσα στην κεντρική αίθουσα, ήταν με ποιόν θα συνεργαστούμε την επόμενη μέρα. Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο αφορά μια πολύ μικρή μειονότητα του χώρου μας. Δεν αγωνιά ο χώρος μας με ποιόν θα συνεργαστούμε. Αγωνιά μια ελίτ του χώρου μας.

Κάθε συνεργασία πρέπει να βασίζεται πάνω σε κοινές πολιτικές προτεραιότητες. Πρέπει να πει το ένα κόμμα με το άλλο ότι αυτά τα τρία πράγματα θέλουμε για τον τόπο και πάνω σε αυτά να στηριχθεί η συνεργασία. Ενώ οι συνεργασίες που βλέπουμε αυτό το καιρό είναι ανώριμες συνεργασίες σε όλο το φάσμα του πολιτικού συστήματος και αφορούν το πόσες καρέκλες θα πάρει ο καθένας. Δηλαδή πάρε εσύ τόσα υπουργεία πάρε εσύ τόσες γενικές γραμματείες. Αυτού του είδους οι συνεργασίες είναι κακές για τον τόπο και είναι κακές και για την πολιτική. Διότι ο πολίτης αντιλαμβάνεται τους πολιτικούς μόνο ως ανθρώπους που θέλουν να κάτσουν στη καρέκλα και το μόνο που τους ενδιαφέρει ότι είναι η εξουσία.”

                          *ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΝΔ

Δεν καταλαβαίνω ποιοι είναι αυτή τη στιγμή οι πολιτικοί στόχοι της ΝΔ τους οποίους εμείς πρέπει να έρθουμε και να υποστηρίξουμε. Όπως επίσης δεν καταλαβαίνω και ποιοι αυτή τη στιγμή είναι οι πολιτικοί στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ”

                                              «ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων