ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search
athens_trigono

Η ιστορία της σοκολάτας Παυλίδου στους δρόμους της Αθήνας

Στον κόμβο των οδών, Αιόλου, Βύσσης, Χρυσοσπηλιωτίσσης και Νικίου, στο εμπορικό τρίγωνο της πόλης, οι περαστικοί μπορούν να μάθουν την ιστορία της πιο παλιάς και αγαπημένης σοκολάτας, της σοκολάτας Παυλίδου.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας, του δήμου Αθηναίων έχουν τοποθετηθεί 4 διπλής όψης πινακίδες, στις οποίες αναγράφεται όλη η ιστορία της πρώτης ελληνικής σοκολάτας.

athens_trigono

Το σημείο δεν επελέγη τυχαία καθώς το 1842, στη συμβολή των οδών Βύσσης και Αιόλου άνοιξε το πρώτο ζαχαροπλαστείο στην Ελλάδα. Το γνωστό  «Γλυκισματοποιείον Παυλίδου» από τον Σπυρίδωνα Παυλίδη.

Τότε την έλεγαν «τσοκολάτα»

Το 1852 παρουσιάζεται στο Γλυκισματοποιείον, η πρώτη ελληνική σοκολάτα, η οποία, ωστόσο, ήταν ένα ρόφημα. Θα χρειάζονταν μερικά χρόνια ακόμα κι ένα ατμοκίνητο μηχάνημα παρασκευής για να γνωρίσουν οι Έλληνες ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα, τη σοκολάτα.

athens_trigono

Όταν οι τηλεφωνικοί αριθμοί ήταν τριψήφιοι

«Η θρεπτικωτέρα και οικονομικωτέρα τροφή, ασυγκρίτως ευθυνοτέρα του καφέ, 4 δραχμάς η οκά, 80 λεπτά η πλάκα. Αποστέλλεται ταχυδρομικώς. Αριθμός τηλεφώνου 286»,  αναγράφεται σε διαφήμιση της εποχής.

athens_trigono

Athens Trigono

Το Πρόγραμμα Αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας, να θυμίσουμε έχει αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Την 1η Απριλίου του 2017 η οδός Βύσσης, παραδόθηκε στο κοινό, ως πεζόδρομος. Ένα χρόνο μετά Αθηναίοι και επισκέπτες περπατούν σε 10 δρόμους που ήταν πριν υπαίθριο πάρκινγκ.
7000 τ.μ. προσόψεων κτιρίων έχουν καθαριστεί και έχουν περαστεί με antitagging υλικό.
28 ΚΑΦΑΟ έχουν ζωγραφιστεί από νέους καλλιτέχνες ενώ έχουν διοργανωθεί 25 events με συμμετοχή 100 καλλιτεχνών τα οποία έχουν επισκεφθεί πάνω από 14.000 άτομα.

athens_trigono

Kαλλιόπη Ασλανίδου

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων